Читај ми!

Звезда славила у Крагујевцу, Нишлије поново одличне

Мечеви четвртог кола Суперлиге Србије на програму су у суботу и недељу. Звезда је славила у Крагујевцу са 2:0, Напредак је био бољи од Доњег Срема, а Јавор од Спартака. Нови Пазар наставља са добрим играма ове сезоне, крај Јошанице је пао ОФК Београд. Раднички из Ниша савладао Слободу на свом терену, поново без примљеног гола, а Вождовац и Јагодина ремизирила на "небеском стадиону" - 1:1.

20.50 - Завршене су утакмице Јелен Суперлиге које су биле на програму у суботу. У последња два меча дана постигнути су следећи резултати: Вождовац - Јагодина 1:1 и Раднички Ниш - Слобода 2:0. 

19.01 - Почеле су и последње две утакмице данашњег програма. У Нишу играју Раднички и Слобода, а у Београду, на новом стадиону на врху тржног центра, Вождовац и Јагодина. 

18.55 - Крај прва четири меча која су на програму данас у Суперлиги Србије. Постигнути су следећи резултати: Раднички КГ - Црвенма звезда 0:2, Спартак - Јавор 0:2, Нови Пазар - ОФК Београд 2:0 и Доњи Срем - Напредак 1:3. 

18.48 - Нови погодак Црвене звезде. Стрелац, након лепе акције Ковачевића и Нинковића, Абиола Дауда. 

18.38 - Напредак решава све дилеме у вези са победником меча на пећиначкој Сувачи. Миросављевић постиже трећи погодак за Крушевљане на овом мечу, и то у 86. минуту. 

18.29 - Напредак поново има предност у Пећинцима. Реган је постигао гол за Крушевљане у 72. минуту.

18.25 - 2:0 води и Јавор у Суботици. Стрелац је млади новајлија Дражић у 65. минуту. 

18.22 - Нови Пазар је дуплирао предност. У 63. минуту стрелац за домаћи тим био је Арсенијевић.

18.05 - Први погодак у наставку виђен је у Пећинцима. Доњи Срем је изједначио против Напретка. Сада је 1:1, а аутогол је постигао Веселиновић, иначе стрелац и гола за Ивањичане.

17.50 - Полувремена на прве четири утакмице четвртог кола Јелен Суперлиге. 

17.41 - Први погодак за домаћине постиже екипа Новог Пазара. Од 40. минута екипа са Јошанице води против ОФК Београда захваљујући голу Лазаревића. 

17.20 - Црвена звезда наставља одличан низ гостујућих екипа овог поподнева. Црвено-бели воде на Чика Дачи поготком Касалице у 17. минуту. 

17.18 - Још један погодак који постижу гости. Напредак води против Доњег срема од 17. минута, стрелац је био Гаврић. 

17.06 - Први гол је постигнут у Суботици. Јавор води са 1:0 од петог минута, а стрелац је био Веселиновић. 

17.01 - Почела су прва четири меча 4. кола Јелен Суперлиге Србије. Играју Раднички Крагујевац - Црвена звезда, Нови Пазар - ОФК Београд, Спартак - Јавор и Доњи Срем - Напредак. 

Фудбалери Црвене звезде победили су у Крагујевцу домаћи Раднички са 2:0, у утакмици четвртог кола Супер лиге Србије.

Голове за Црвену звезду постигли су Филип Касалица у 16. минуту и Абиола Дауда у 87. минуту.

То је трећа узастопна победа Звезде у домаћем првенству, којом се са девет бодова изједначила са Чукаричким на челу табеле. Своју утакмицу четвртог кола Чукарички игра сутра од 19 сати против Војводине.

С друге стране, Раднички је остао на три бода и налази се у доњем делу табеле.
Звезда је повела у 16. минуту голом Касалице, после слободног ударца капитена Ненада Милијаша. Домаћи играчи тражили су да се поништи погодак пошто је приликом акције нападач Звезде Драган Мрђа био у офсајду.

Фудбалери Звезде могли су да заврше полувреме и са убедљивијим вођством, али је голман Огњен Чанчаревић успео да одбрани шут Милоша Нинковића у трећем минуту, док је Мрђа у 14. минуту са око 30 метара пребацио празан гол.

Судија Миодраг Гогић је у 28. минуту на кратко прекинуо утакмицу, пошто су навијачи Црвене звезде на својој трибини истакли транспаренте против председника Фудбалског савеза Србије Томислава Караџића и позив на промене у тој организацији.

До краја полувремена фудбалери Радничког су имали прилику да изједначе преко Дарка Спалевића, али је он шутирао поред гола.

У другом полувремену Мијаиловић је у 52. минуту покушао да дуплира Звездино вођство, али је голман домаћих био сигуран, док је Спалевић шест минута касније главом послао лопту преко гола.

Нејц Печник је у 85. минуту могао да постигне други гол за београдски тим, али је погодио пречку.

Два минута касније Дауда је поставио коначан резултат, када је после контранапада и додавања Нинковића затресао мрежу Чанчаревића.

Мијаиловић је у последњим тренуцима имао шансу да постигне трећи гол, али је Чанчаревић одбранио његов шут.

Фудбалери Јавора победили су у Суботици Спартак са 2:0, док је Напредак на гостовању победио Доњи Срем са 3:1.

Јавор је повео голом Борка Веселиновића у седмом минуту, а коначан резултат поставио је Стефан Дражић у 65. минуту.

Екипа из Ивањице се другом првенственом победом попела на пето место на табели са седам бодова, док је Спартак на 10. месту са три бода мање.

Фудбалери Напретка победили су на гостовању Доњи Срем са 3:1. Напредак је повео у 17. минуту преко Ненада Гаврића, а домаћи су дошли до изједначења аутоголом Младена Веселиновића у 52. минуту. Ново вођство екипи из Крушевца донео је Обенг Реган 20 минута касније, а коначан резултат поставио је Ненад Миросављевић у 85. минуту.

После четири кола, Напредак има шест бодова и налази се на седмом месту на суперлигашкој табели, док је Доњи Срем претпоследњи са два бода.

Фудбалери Новог Пазара победили су на свом терену ОФК Београд са 2:0 и забележили другу победу у првенству.

Голове за Нови Пазар постигли су Младен Лазаревић 40 минуту и Немања Арсенијевић у 63. минуту. Нови Пазар је шести на табели са седам бодова, док ОФК на 12. месту има три бода.

Фудбалери Радничког из Ниша наставили су серију добрих резултата у Суперлиги, пошто су на свом терену савладали ужичку Слободу са 2:0.

Нишлијама је то била трећа победа, а још не знају за пораз или примљени гол у националном шампионату.
Голове за Нишлије постигли су Александар Јовановић у 76. и Радош Булатовић у 79. минуту.
Друга утакмица вечерњег програма, између Вождовца и Јагодине, одиграна је на новом стадиону у београдском насељу Браће Јерковић.

Остаће упамћена као прва утакмица Суперлиге одиграна на вештачкој трави и на стадиону који се налази на крову тржног центра.

Око 2.500 гледалаца видело је реми у дуелу домаћина са освајачем Купа Србије.

Екипа Јагодине повела је у 54. минуту преко Милана Ђурића, а коначан резултат поставио је Немања Обрадовић у 62. минуту.

Сутра од 19 сати играју Партизан-Рад и Чукарички-Војводина.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару