Читај ми!

Гвардиола, ништа "посебно"

Минхенски Бајерн, на челу са Пепом Гвардиолом, освојио Суперкуп Европе, први у историји клуба. Нојер донео победу, одбранивши одлучујући пенал Лукакуу, Мартинез у последњим тренуцима продужетака донео изједначење Баварцима. Мурињо остао празних шака и без освете Гвардиоли. "Плавци" добар део меча играли са играчем мање.

Пеп Гвардиола наставио је тамо где је стао са Барселоном. Прво велико финале, одмах противник Жозе Мурињо, одмах трофеј... Харизматични тренер имао је неколико хероја на овом мечу, али прави херој је заправо цео тим, који се трудио да свог тренера не остави без трофеја у првом финалу.

Фудбалери Бајерна из Минхена освојили су вечерас Суперкуп Европе, пошто је после бољег извођења пенала (5:4) победио Челси. По завршетку регуларног дела било је 1:1, а после продужетака 2:2.

Челси је повео у осмом минуту, када је после једног контранапада Фернандо Торес савладао Мануела Нојера. Бајерн је тада заиграо агресивније и ређао је прилике, али без успеха.

Напори Бавараца исплатили су се почетком другог полувремена, када је званично најбољи европски играч прошле сезоне Франк Рибери са око 20 метара донео изједначење Бајерну.

Челси је тада почео да враћа равнотежу на терену, али није успео да искористи шансе. Плавци су, међутим, у 85. минуту остали без Рамиреса, који је добио други жути картон.

Регуларни део меча је убрзо завршен, а већ у трећем минуту првог продужетка Еден Азар је соло продором и акцијом у шеснаестерцу донео тиму из Лондона ново вођство.

Бајерн је тада поново почео да напада у таласима и промашио је неколико врло изгледних прилика, све до надокнаде времена, када је Хави Мартинес донео изједначење.

То је значило да ће се први пут у историји европског Суперкупа победник одлучити пеналима. Сви извођачи из оба тима били су прецизни, осим Ромелуа Лукакуа, коме је Нојер у одлучујућој петој серији одбранио ударац.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару