Читај ми!

Пепов Бајерн освојио Суперкуп

Бајерн - Челси 2:2 (пеналима 5:4) Бајерн освојио Суперкуп Европе после бољег извођења једанаестераца. Нојер херој, Хави Мартинез у последњим секундима продужетака неутралисао Азаров погодак и одвео меч у пенал лутрију. Торес и Рибери стрелци у регуларном делу, свако у једном полувремену. Од 85. минута Челси играо са играчем мање због искључења Рамиреза.

23.31 - Нова предност за Бајерн, овога пута прецизан је Шећири. Велики притисак је на Ромелу Лукакуу, који не успева да се избори са притиском, Нојер брани, Бајерн је освајач Суперкупа. 

23.29 - И Франк Рибери је прецизан, Чех поново "плива" на погрешну страну. Ешли Кол погађа стативу, али се лопта ипак одбија у гол Нојера. 

23.28 - На реду је Филип Лам, сигуран шут, нова предност Бавараца. Каппитен Челсија Френк Лампард такође сигуран, 3:3. 

23.27 - Тони Крос још једном вара Чеха. Оскар прецизним ударцем доноси ново изједначење, 2:2. 

23.26 - Прву серију отворио је сигурним поготком Алаба. Са друге стране, ништа слабији није ни Давид Луиз. Нерешено је, 1:1. 

23.21 - Буквално секунде делиле су Челси од освајања Суперкупа. Ипак, Хави Мартинез успео је да савлада вечерас фантастичног Петера Чеха и донесе свом тиму и Пепу Гвардиоли пенал лутрију.

22.48 - Сада Челси успева да изненади ривала. Тек што је почео први продужетак, Еден Азар после сјајног соло-продора доноси нову предност "плавцима". Подсећања ради, Бајерн има играча више и сигурно се неће предати без борбе. 

22.41 - После 90 минута игре нема победника, па ће продужеци одлучити освајача Суперкупа. Челси од 85. минута са играчем мање на терену, због искључења Бразилца Рамиреза. 

21.53 - Само два минута игре у другом делу било је потребно Бајерну да стигне до изједначења. Франк Рибери је савладао Чеха одличним ударцем са двадесетак метара. 

21.50 - У Прагу почело друго полувреме Суперкупа Европе, Челси води поготком Тореса од осмог минута. 

20.55 - Челси задаје први ударац. После сјајног контранапада Едена Азара, Ширле са бока проналази Фернанда Тореса, који снажним ударцем шаље лопту иза гола голмана Нојера.

20.45 - Почео меч на Еден стадиону у Прагу. Директан пренос можете пратити на РТС1. 

20.25 - Познати састави две екипе за вечерашњи меч. Бајерн: Нојер, Рафиња, Боатенг, Данте, Алаба, Лам, Крос, Милер, Робен, Рибери и Манџукић. Челси: Чех, Ивановић, Луиз, Кејхил, Кол, Рамирез, Лампард, Шурле, Азар, Оскар и Торес. 

Утакмица за еврoпски Суперкуп игра се вечерас у Прагу, а снаге ће одмерити победник ЛШ - Бајерн из Минхена и победних ЛЕ - лондонски Челси. Биће занимљиво видети и нови окршај на релацији Мурињо-Гвардиола. Директан пренос утакмице је на Првом програму РТС-а од 20.45.

Једно од највећих тренерских ривалстава данашњице, које је своје најбоље епизоде имало у шпанским суперкласицима, вечерас ће добити нове странице. Жозе Мурињо и Пеп Гвардиола поново ће одмерити своје тренерско знање, овога пута на клупама друга два великана европског фудбала - Челсија и Бајерна.

Статистика је неумољива и она је апсолутно на страни Гвардиоле -  у последњих 15 сусрета, Мурињо је само три пута победио Гвардиолу. Пеп на свом конту има седам победа, док је пет утакмица завршено нерешеним резултатом.

По Уефиним подацима Гвардиолин тим је против Муриња постигао 26 голова, Португалчев 16. На само два сусрета против Гвардиоле тимови које је водио Мурињо успевали су да сачувају мрежу.

Међутим Мурињо се не слаже са тим подацима.

"Ваша статистика је погрешна, потпуно погрешна", рекао је Мурињо и наставио: „Не желим о томе да дискутујем јер то није битно, али јесте погрешно. Вратите се уназад и видите шта се десило са Интером у полуфиналу Лиге шампиона. Рекорди у Шпанији, Куп Краља у Шпанији, Супер Куп у Шпанији. Веома грешите, али није битно", рекао је Мурињо.

Он је пажњу усмерио на саму утакмицу и шансом да трофејом отвори свој нови боравак у клубу.

"Овај меч није мој и његов сукоб, то је сусрет два клуба. У питању је сусрет два тима која су европски прваци. Нисмо Пеп и ја европски прваци Ми смо само тренери та два клуба. То је важно, остале ствари нису. Оно што ја знам јесте да сам победио у полуфиналу Лиге шампиона са Интером. Да сам освојио Супер Куп у Валенсији. Био сам шампион у Шпанији, победио сам одлучујући меч за титулу у Барселони. Можда сте ви у праву, а ја не, али није ме брига. Није ми важно", уверљив је био Мурињо.

Попут Муриња, и Пеп Гвардиола је покушао да пажњу упери на тимове, не на тренере.

"Статистика је за књиге. Фудбал је тренутак, свако сутра је нови изазов. Ја сам побеђивао и губио, прошлост је иза, али остаје у срцу и у глави. Рекорди су ту да их се сећам када будем имао унуке."

"Знам како се игра против Муриња. Када изгубите лопту против њега, тада на површину изађе оно у чему је најбољи, а то су контранапади. Он је заиста сјајан тренер", смиренији и сталоженији био је Гвардиола.

Очекује нас дуел две сјајне и прилично појачане екипе. Бајерн ће сигурно имати мотив више у чињеници да их је Челси савладао у финалу Лиге Шампиона 2011. и то у сред Минхена.

Званично најбољи играч Европе за прошлу сезону Франк Рибери предводиће Бавараце у походу на још један трофеј, а велики утицај на игру Бајерна имаће и суперталентовани везиста Марио Геце. Са дуге стране, Челси ће играти по нотама препорођеног Лампрада који уз Рамиреса, Азара и новајлија Шурлеа и Де Брујна чини врло опасан склоп по противничке одбране.

Меч у Пагу почиње у 20.45, а директан пренос можете пратит на нашем Првом програму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару