Читај ми!

Цампарини пред казном

Италијански фудбалски савез могао би да покрене дисциплински поступак против председника Палерма Мауриција Цампаринија због "нарушавања угледа" председника ФИФА и УЕФА, Сепа Блатера и Мишела Платинија.

Цампарини, познат по честим сменама тренера клуба са Сицилије, који је ове сезоне испао из Серије А, критиковао је Блатера и Платинија прошле недеље рекавши да их треба "шутнути ногом у задњицу".

Контроверзни фудбалски функционер реаговао је на поруку Блатера да је санкционисање Роме са 50.000 евра због расистичког понашања њених навијача мала и неприхватљива казна у настојању да се расизам искорени са стадиона.

Цампарини је прошле недеље у интервјуу локалном радију, о којем се нашироко писало у италијанским медијима, назвао Блатера расистом.

"Када је Италија освојила титулу првака света Блатер није хтео да нам уручи награду. Како називате некога ко мрзи Италијане? Он је расиста", рекао је Цампарини, критикујући и Платинија због изјаве да би Наполи требало да заврши реновирање стадиона како би добио лиценцу УЕФА за играње утакмица Лиге шампиона у Напуљу.

"Апсурдно је да бирократе одлучују о питању стадиона. Ако је Сан Паоло добар за играње у Серији А, зашто није добар за Лигу шампиона?. Председнике ФИФА и УЕФА треба шутнути ногом у задњицу", поручио је Цампарини.

У саопштењу ФИГЦ наводи се да је Цампарини пријављен дисциплинској комисији, јер "иде даље од легитимног права да критикује" и да је "нарушио углед" Блатера и Платинија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи