Читај ми!

Кокеза Ружићу, Ружић Кокези ...

Страсти после вечитог дербија се још нису смириле. Пре меча потпредседник црно-белих напао је Звезду. Уследио је одговор потпредседника црвено-белих колеги из Партизана. Отворено писмо Славише Кокезе преносимо у целости. Потом се писмом обратио и Бранко ружић, и његово писмо преносио у целини.

"Напали сте Вучића, јединог поштеног човека у српској политици, да је наредио резултат дербија, зато што бисте ви то радили да сте на његовом месту", оштро је потпредседник Црвене звезде Славиша Кокеза у отвореном писму напао колегу из Партизана Бранка Ружића.

"Поштовани господине Ружићу,

Обраћам вам се на овакав начин, јер сам био потпуно шокиран вашом дрскошћу, политичком и људском безобзирношћу, коју сте исказали у свом интервјуу непосредно пред "вечити дерби". Ипак, нисам одговорио одмах, можда је тако и боље, али после вашег бахатог и примитивног понашања у ложи Партизановог стадиона био сам приморан на то.

Пре свега, честитам вам на победи у дербију. Заслужена је. Остварена је бољом игром, храбријим и поштенијим приступом ваших фудбалера, као и много бољом тактиком коју је тренер Рашовић успео да спроведе на терену. Честитам свим навијачима Партизана који славе титулу свог клуба. Дакле, све је јасно, фудбалери и стручни штаб Партизана заслужили су успех.

Ви, својим понашањем, то свакако нисте.
Ви сте, господине Ружићу, срамота и српског фудбала, и Србије. Ваше провокације вербалне, као и најпримитивније гестикулације после постигнутог гола вашег клуба јасно су показале ваше право лице, које више ни пред ким не можете да сакријете лажном мирноћом и измишљањем притисака који су се, тобоже, водили против вашег клуба. Данима сте господине Ружићу, баш ви, вршили притисак у јавности, лагали и обмањивали Србију, говорећи како неко из Звезде хоће на непоштен начин да дође до титуле.

Сад вас питам, господине Ружићу, зашто се нисте извинили после дербија онима које сте тако сочно и страсно данима клеветали, већ сте наставили приче о тобожњим заверама, припремајући се, ваљда, за пљачку и у следећој сезони. Да октријемо карте, господине Ружићу. Ви сте све време правили алиби за могући неуспех, не размишљајући о судбинама оних које сте лажно нападали и оптуживали за све оно што сте ви радили у претходним годинама.

Три дана пред дерби, по вашим инструкцијама, цео град и цела земља причали су о намештеној утакмици чији је коначан исход наводно заповедио или договорио Александар Вучић. Питам вас, је ли то Вучић наместио Мажића да нам пресеца контре, је ли вас или Ђурића Вучић звао да прети, је ли вам куповао играче или шта то већ? Напали сте Вучића зашто што бисте ви на његовом месту то радили...

Напали сте јединог поштеног човека у српској политици зато што знате колико сте ви и ови из вашег окружења лоши, напали сте га, јер вам смета што је другачији. Што народу нисте рекли да уз Партизан стоје и премијер и председник, председник Скупштине, сви потпредседници сем једног, министар финансија, директор РТС, бивши председник и сви могући и немогући, а кривицу за ваш евентуални неуспех сте сваљивали на једног човека, који није чак ни члан наше Управе, али који је крив зато што је поштен и зато што је искрени навијач Звезде.

Не смем ни да замислим како би се Вучић провео да је Звезда којим случајем победила. Претите подношењем оставки у партији и у Партизану, алудирајући на могуће намештање утакмице. Никада нисте ни помислили да поднесете оставку, јер бисте је, ваљда, да имате морала, поднели због Галенике или Дунава, али то вам није пало на памет.

Сад тражим од вас само мало извињење свим Звездиним навијачима, Фудбалском клубу Црвена звезда, свима које сте увредили причама о намештаљкама, само зато што сте полазили од себе, мислећи да смо ми исти као ви.

Е, нисмо Ружићу.

Можда ће Звезда и следеће године остати без титуле, али утакмице нећемо намештати. Можда ћете хтети да укинете Звезду, не бих се изненадио да у томе и успете, али нам ви и такви као ви никада нећете укаљати образ.

На крају, стидите се због својих неуљудних покрета на крају утакмице, погледајте по свету како се господа понашају и научите се нечему, ако ничему другом, онда поштовању према свом противнику и према грађанима Србије".

У потпису, Славиша Кокеза, потпредседник Црвене звезде.

Ружићево писмо:

"Поштованим ауторима литерарног чуда желим искрено да се захвалим на честиткама поводом победе у дербију. Такође, част ми је да ми се лично пружи толики степен публицитета и значај, и то од представника нашег вечитог ривала.

Истовремено, желим да честитам играчима њиховог клуба на фер и коректној борби и публици на величанственој атмосфери у српском храму фудбала. Господственост, мирноћа, кућно васпитање, али и показивање емоција је несто што краси сваког нормалног човека, па тако и мене. На велики део сублимиране фрустрације заиста, и поред велике воље не могу да одговорим, јер би тиме био само још један део нечега, чега део никада био нисам, нити ћу.

Апелујем да штитимо наш фудбал, националне брендове и да градимо коректне односе између наших клубова, а не да их уздрмамо емоционалним реакцијама.

Такође, није коректно овом друштвеном феномену придавати политичку конотацију и злоупотребљавати људе из сфере политике и јавног живота, који желе добро Србији и њеним грађанима.

А сада вас молим да ми дозволите да наставим да дајем свој скроман допринос писању фудбалске историје. Био бих неискрен када не бих и вама пожелео да некада доживите тај осећај, јер и међу вама имам искрених пријатеља и људи које поштујем".

 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи