Реал и Барселона без тренера

Готово је, Жозе Мурињо напушта Реал Мадрид. Португалац добија другу прилику у Челсију. Нешто источније, у Барселони, клуб жели да задржи Тита Виљанову, али је огромно питање да ли ће му његово здравствено стање дозволити пуну сезону на клупи Каталонаца. Због тога Барса има план "Б", и већ трага за заменом...

Све дилеме су отклоњене, ако их је уопште више и било. Жозе Мурињо се враћа у Челси. Португалац ће окончати своју маридску авантуру 30. јуна и вратиће се у омиљени Лондон, за другу шансу на Стамфорд бриџу.

Мурињо је већ обавестио свој најближи круг познаника да је договор са Челсијем постигнут. Како преноси упућена „Марка", његова нова дестинација је била једина преостала непознаница, јер се већ на измаку 2012. године знало да ће он напустити клупу најтрофејнијег европског клуба.

Готово пола године фудбалска јавност је, са више ил мање успеха, нагађала где ће каријеру наставити подједнако бриљантни и контроверзни Мурињо. Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Пари Сен Жермен, Интер и наравно Челси, све су то биле екипе коју су у једном или другом тренутку довођење у везу са "посебним" Португалцем.

На крају, Роман Абрамович је одлучио да му пружи другу прилику.

А тамо, у Лондону, дочекаће га раширених руку. Подједнако га воле и навијачи и играчи, што је Мурињу посебно недостајало у Мадриду.

„Са Мурињом на челу све ће бити у реду. Враћа се да настави низ успеха Челсија. Његов повратак ће нам много значити. Играчи који нису имали прилику да раде са њим ће ускоро схватити зашто је то тако", рекао је Френк Лампард.

На другој страни, у Барселони, управа клуба је задовољна тренером којег имају на располагању. Проблем је једино што желе увек да га имају на располагању.

На првој конференцији за медије, када се вратио са тромесечног лечења у Њујорку, Тито Виљанова је рекао да је у могућности да испуњава своје уговорене обавезе. Међутим, постоји врло јасна могућност да то не буде баш тако.

Наиме, Тито је недавно провео неколико дана у Њујорку на прегледима. То није све, јер је кроз неколико дана планирано да поново оде преко океана како би лекари подробније испратили његов опоравак. Управо они ће дати зелено светло за наредну сезону Барсином тренеру.

Из тог разлога, Барселона је већ контактирала неколико тренера и распитивала се под којм би условима заменили Виљанову, ако се овај не опорави у потпуности. Како преноси „Марка", прво су се обратили врло цењеном Мануелу Пелегринију, питајући га има ли истине у наводима да се сели у Манчестер сити.

Тито, дакле, остаје прва опција, али само ако буде био уз екипу без изузетка. Барселона не жели да јој се понови ова сезона, барем у смислу да играчи тако дуго буду без свог тренера.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи