Нови Пазар прети иступањем из Суперлиге

Секретаријат фудбалског клуба Нови Пазар упутио је данас предлог Управном одбору о иступању клуба из Суперлиге Србије због неправилности и намештања утакмица у домаћем првенству. Нови Пазар је затражио од ФСС да испита утакмице Слобода - Раднички Крагујевац и Доњи Срем - БСК Борча, и казни учеснике намештања.

Секретаријат фудбалског клуба Нови Пазар упутио је данас предлог Управном одбору за иступање клуба из Суперлиге Србије због неправилности и намештања утакмица у домаћем првенству.

Нови Пазар је, у циљу регуларности такмичења, затражио да представници Фудбалског савеза Србије прегледају снимке утакмица 28. кола Слобода - Раднички Крагујевац (0:2) и Доњи Срем - БСК (0:1) и казне виновнике намештања.

"Нас нема ко да заштити, не само да нам не помажу, већ се утркују да нам одмогну. Због тога стално постављамо себи питање сврхе такмичења. Константно током целог првенства били смо под лупом Дисциплинске комисије и жртве селективног односа ФСС. Кажњавани смо због туче навијача 500 метара од стадиона са две утакмице без публике, док су упади на терен и туче навијача на другим стадионима били санкционисани симболичним новчаним казнама", рекао је портпрол Новог Пазара Реџеп Кораћ.

Управни одбор клуба је најавио хитну седницу на којој ће размотрити предлог Секретаријата о иступању Новог Пазара из даљег такмичења и након тога донети коначну одлуку.

"Желимо да сачувамо наше праве навијаче и наш град на тај начин што нећемо учествовати у циркусу у којем се знају улоге и у којем је Новом Пазара припала улога жртвеног јагњета. Секретаријат је због тога дао предлог Управном одбору о иступању како би смо актере афере намештања резултата поштедели даље бламаже пред фудбалском јавношћу", закључио је Кораћ.

Два кола пре краја Суперлиге Србије Нови Пазар се налази на претпоследњем месту на табели са 27 освојених бодова, колико има и Раднички из Крагујевца.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи