Читај ми!

"Баварци" завршили победом

Бајерн победом завршио сезону савладавши Борусију Менхенгладбах 4:3. Из лиге испали Фортуна и Гројтер Фирт, Хофенхајм игра плеј-оф за опстанак.

Фудбалери немачког првака Бајерна победом су завршили сезону савладавши данас у гостима Борусију Менхенгладбах са 4:3, док је из Бундес лиге испала Фортуна Диселдорф након пораза у Хановеру (3:0).

Већ у првом полувремену сусрета у Менхенгладбаху пало је пет голова, Борусија је повела са 3:2, али су Баварци у наставку сусрета направили преокрет и головима Риберија и Робена рутински дошли до сва три бода.

Предстојећи ривал Бајерна у финалу Лиге шампиона, Борусија Дортмунд, поражена је код куће у сусрету са Хофенхајмом (2:1), а гости су овим успехом избегли директно испадање и играће плеј-оф за опстанак.

Шалке је у директном дуелу победио у гостима Фрајбург (2:1) и изборио квалификације за Лигу шампиона, док је Аугсбург обезбедио играње у елити и следеће сезоне победом код куће над отписаним Гројтер Фиртом (3:1).

Фортуна је поражена на гостујућем терену од Хановера (3:0) и после само једне сезоне играња у Бундес лиги враћа се у нижи ранг.

Директни учесници Лиге шампиона су Бајерн Минхен, Борусија Дортмунд и Бајер Леверкузен, Шалке ће играти квалификације, док су се у Лигу Европе из лигашког дела пласирали Фрајбург и Ајнтрахт Франкфурт.

Из елитне конкуренције испали су Фортуна и Гројтер Фирт, а Хофенхајм ће играти плеј-оф за опстанак.

Резултати последњег 34. кола:

Борусија Дортмунд - Хофенхајм 1:2 (Левандовски 6 - Салиховић 77. пенал, 82. пенал)
Хановер - Фортуна 3:0 (Дијуф 36, Конан 61, 76)
Фрајбург - Шалке 1:2 (Шмид 54 - Дракслер 20, Шустер аутогол 57)
Хамбургер - Бајер Леверкузен 0:1 (Кислинг 90)
Ајнтрахт Франкфурт - Волфсбург 2:2 (Мајер 36. пенал, Родригез аутогол 90 - Полак 8, Дијего 19)
Нирнберг - Вердер Бремен 3:2 (Нилсон 61, Полтер 81, Пекхарт 88 - Де Брујн 37, 89)
Борусија Менхенгладбах - Бајерн Минхен 3:4 (Ханке 3, 4, Нордвајт 10 - Мартинез 7, Рибери 18, 53, Робен 59)
Штутгарт - Мајнц 2:2 (Веткло 23. аутогол, Бока 33 - Еде 16, Милер 42)
Аугсбург - Гројтер Фирт 3:1 (Вербер 30, Бракер 55, Донг Вон 75 - Тринкс 62)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи