Дерби уживо: Тензије на граници кључања

Каменован аутобус са фудбалерима Партизана. Спорадични, истина блажи, инциденти на и око стадиона. Овај дерби се разликује од већине претходних. Овај дерби са собом, највероватније, носи и шампионску титулу, што је до пре само два месеца било незамисливо. Партизан и Црвена звезда, 144. пут, од 19.25 часова на Првом програму РТС-а.

19.07 - Са Пинту је Абиолу Дауду, играча кога су многи апострофирали као највећу опасност по гол који чува Владимир Стојковић, оставио на клупи. Шансу је добио Касалица, који се не сналази у противничком казненом простору подједнако добро, али је хитрији и за нијансу продорнији. 

19.03 - Тренери оба тима су направили неколико одступања од стартних постава које је спортска, стручна и мање стручна јавност очекивала. Саша Марковић, као изразито дефанзивни везни фудбалер, служиће као корекција Смиљанићу и, пре свега, Саши Илићу. Он је фудалер врло доброг ударца, и ту такође треба тражити разлог његовог стављања у први тим. Рашовић се определио са опробани систем Александра Станојевића, па ће Партизан играти у формацији 4-2-3-1. 

19.00 - Са Пинту се определио за следеће фудбалере: Бајковић, Спајић, Микић, Вешовић, Петковић, Милијаш, Гаридо, Миливојевић, Каду, Лазовић и Касалица. 

18.55 - Партизан ће утакмицу почети са ових 11 фудбалера: Стојковић, Иванов, Пајовић, Миљковић, Волков, Смиљанић, Саша Марковић, Илић, Лука, Лазар Марковић и Митровић. 

18.50 - На стадион је стигао и селектор репрезентације Србије Синиша Михајловић. За разлику од дербија из неких претходних година, читаво уже руководство оба клуба присуствоваће дуелу који одлучује шампионат. 

18.45 - Око стадиона Партизана све је блокирано, навијачи пристижу са свих страна. Јаке полицијске снаге у пуној опреми и на коњима, саобраћајна полиција и Жандармерија, држе ситуацију под контролом.

18.35 - Низ инцидената се наставља. Око сат времена пред почетка утакмице дошло је до мањег сукоба присталица два клуба испод источне трибине. Навијачи су се гађали каменицама и флашама а неколико особа је лакше повређено. Полиција је интервенисала спречила сукоб већих размера.

18.30 - Ово, нажалост, није све. Аутобус са фудбалерима Партизана каменован је на путу од спортског центра Телеоптик до стадиона у Хумској. Нико од фудбалера црно-белих није повређен, а причињена је материјална штета на возилу.

18.25 - И поред апела који су, као и пред сваки дуел Црвене звезде и Партизана, долазили са разних страна и позивали на фер и коректно навијање, у границама онога што се назива спортски фер-плеј, инцидената је ипак било. Истина, реч је о мањем инциденту, у непосредној околини стадиона. Групица навијача Партизана пролазила је поред северне трибине стадиона, када је и дошло до сукоба. Има лакше повређених.

17.50 - Вечити дерби на стадиону Партизана можете пратити преко свих публикација Радио-телевизије Србије. Директан пренос је на Првом програму од 19.25 часова. На нашем интернет порталу можете пратити сам ток утакмице, али и погледати голове и најзанимљивије детаље. Исти садржај можете пронаћи и на нашој Фејсбук и Твитер страници, као и на нашем Јутјуб каналу.

17.25 - Као што се могло и претпоставити, навијачи оба тима долазе данас на стадион не само из свих крајева Србије, већ и Републике Српске и Црне Горе. С обзиром колико је интересовање владало, и наравно још влада за овај сусрет, сасвим је јасно и да би много већи стадион од Партизановог био претесан да прими све оне који желе уживо да прате најважнију утакмицу сезоне.

16.50 - У овим тренуцима карте за северну и јужну трибину Партизановог стадиона могу се наћи код малобројних тапкароша. Међутим, њихова цена је између 2,500 и 3,000 динара. Да подсетимо, на благајнама су коштале 800 динара. 

16.25 - Још увек се не може (ако је судећи по стању на улицама у близини стадиона) закључити да је данас велики дерби...

13.05 - Фудбалер московског Динама, а некадашњи фудбалер Партизана, Марко Ломић, платио је превоз навијача са Косова и Метохије који долазе на вечити дерби. У Београд се упутило пет аутобуса.

13.00 - Сјајна вест за све оне који нису успели да дођу до улазнице. Директан пренос дербија, од 19.25 минута на Првом програму РТС-а. 

12.35 - Као и на сваком дербију, и на овом ће бити присутни бројни скаути великих европских клубова: Динама из Москве, Рубина, Хановера, Фиорентине, Валенсије, Тулуза, Бешикташа, Шахтјора, Вердера, Волфсбурга, Вест Хема, Тотенхема, Удинезеа, Леверкузена, Хамбурга... Главне мете: Иванов, Нинковић, Митровић, Шћеповић, Лазовић, Миливојевић...

12.16 - Навијачи из Русије, Бугарске и Грчке долазе у Београд. Припадници "Фратрије" (навијачи Спартака) кренули су у петак за Београд, како би пружили подршку Делијама. Њима ће се на северној трибини придружити и навијачи Олимпијакоса. Руса и Грка ће бити око 200 на трибини са навијачима Црвене звезде. Са друге стране, навијачи Партизана угостиће пријатеље из Москве и Софије, навијаче ЦСКА. Поред њих, на трибини ће бити присутни и навијачи ПАОК-а.

12.00 - Иначе, карте су распродате, па ће дерби коначно засијати у пуном сјају. 

11.45 - Лео Вестерман, као и остатак кошаркашког тима Партизана, иде на дерби. На твитеру је поставио фотографију улазнице, уз коментар: "Једва чекам дерби". 

Читава сезона стаје у 90 минута. Деведесет минута, који ће по свему судећи, одлучити на коју страну Топчидерског брда ће отићи титула.

До пре два - три месеца, ова ситуација у којој су се нашли „вечити", и тежина коју ће овај дерби носити са собом, била је тешко замислива.

Партизанова предност од 11 бодова истопила се на само два, па је јасно да одавно нити један дерби није имао овакав значај као данашњи.

Притисак се осећа на сваком кораку, а тога је свестан и дебитант у „вечитом дербију", Португалац Са Пинто.

„Ово је посебан меч из неколико разлога. Не само због дербија и позиције на табели, већ и због огромног притиска који је присутан у обе екипе, у граду и држави. Везали смо осам победа и са великим амбицијама улазимо у меч. Играмо против највећег ривала, који има добар и организован тим, као и одличне индивидуалце који могу да реше утакмицу. Морамо бити концентрисани и фокусирани свих 90 минута. Али, морамо да уживамо у мечу и да схватимо да је ово фудбалски меч а не рат у којем ћемо изгубити главе. Из оваквих мечева се улази у историју и зато играчи морају да уживају", рекао је тренер Звезде Са Пинто.

Са друге стране, Вуку Рашовићу ово није први сусрет са дербијем, али јесте први као тренеру Партизана.

„Добро смо упознати са квалитетима противника. Победили су осам узастопних мечева, многи кажу да су у њима били надиграни, али ја то гледам на други начин. Поштујемо их, али нас то неће спутати. Партизан је превише велики клуб да би играо на нерешено", рекао је Рашовић.

Оба тима имаће подршку са трибина, које су рапсродате. Црно-беле радује и информација да ће зараћене навијачке групе Партизана за овај дерби „закопати ратнбе секире".

Меч се игра од 19.30 часова у Хумској, а главни судија је Милорад Мажић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи