Читај ми!

Транспарент опасан преседан за Нови Пазар

Увредљив транспарент који си истакли навијачи тог клуба за време утакмице Купа Србије против Рада опасан је преседан за град. Изгредници треба да буду најоштрије кажњени, изјавио је потпредседник Новог Пазара Тарик Имамовић.

"Овако нешто до сада нисмо имали на нашем стадиону и изненађени смо. Осуђујемо такво понашање и подсећамо да смо као клуб први устали против оваквих и сличних парола. Нама требају прави навијачи и нису нам потребни они који нас овако подржавају", рекао је Имамовић поводом транспарента "Решен ребус: срце, бубрег, плућа, живела жута кућа".

Навијачи Рада су на првенственој утакмици против Новог Пазара на Бањици у марту ове године, у прошлој фудбалској сезони, истакли транспарент "решите ребус", са цртежима ножа, жице и хемијске ознаке за сребро (Аг). Фудбалски савез Србије казнио је тада домаћина једном утакмицом без присуства публике на свом терену и новчано са 500.000 динара.

Истовремено, особе које су носиле тај транспарент на стадиону Рада, како сазнаје Бета, судски су процесуиране због ширења националне и верске нетрепељивости и осуђене су на вишемесечне затворске казне.

"Не очекујем да ћемо бити кажњени и да ћемо испаштати због групице људи коју није брига за последице. Они размишљају само како да што жешће узврате онима који их на идентичан начин прозивају", казао је Имамовић.

"Искрено, највећа казна за мене је што се ово десило у Новом Пазару. Сигуран сам да то у овој средини не може да заживи, а овакви навијачи не представљају град, већ себе", додао је потпредседник новопазарског суперлигаша.

Он је нагласио да клубови и ФСС не могу адекватно да се боре против изгредника без помоћи државних институција.

"Ради се о друштвеном феномену који је присутан на свим меридијанима, а у Србији је постао актуелнији после утакмице против младе репрезентације Енглеске у Крушевцу. На такве и сличне инциденте није се на време реаговало, а ФС С и клубови не могу да реше проблем без реакције државе и њених институција", закључио је Имамовић.

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије покренула је поступак против Новог Пазара због, како је наведено у саопштењу, "транспарента који вређа национална осећања и шири међунационалну мржњу".

У саопштењу се додаје да ће одлука о евентуалним казнама бити донета до 3. новембра и утакмице Новог Пазара на домаћем терену са Слободом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару