Читај ми!

Пол Инс би да казни Србију

Енглези пријавили УЕФА да је било расних увреда са трибина, тврдећи да је сукоб започела српска страна. Пол Инс тражи да се Србија оштро казни! Овим стварима морају да се позабаве Блатер и Платини. Да се ја питам, избацио бих Србију из наредних пет циклуса, рекао Инс за Би-Би-Си.

Селектор младе фудбалске репрезентације Енглеске Стјуарт Пирс рекао је после вечерашње утакмице против Србије да је публика на стадиону у Крушевцу на расној основи вређала његовог фудбалера Денија Роуза.

"Мислим да је био један, или два расистичка инцидента који су дошли са трибина и они су пријављени Европској фудбалској унији. То је сада у њиховим рукама, знаће шта ће да ураде са тим", рекао је Пирс за И-Ес-Пи-Ен после утакмице у Крушевцу.

Енглеска је у гостима победила Србију са 1:0 и укупним резултатом 2:0 пласирала се на Европско првенство за играче до 21 године, а одмах после реванш утакмице у Крушевцу сукобили су се играчи обе екипе.

Пирс је казао да је директор свих селекција у Фудбалском савезу Србије Саво Милошевић дошао у свлачионицу Енглеза после утакмице и извинио се због инцидената.

"Њихов технички директор Саво Милошевић дошао је после утакмице у нашу свлачионицу и извинио нам се... Не желим да гледам такве ситуације на крају било које утакмице. Ово је спортски терен", казао је селектор Енглеза. Пирс је истакао да је једино важно то што се његова селекција пласирала на Европско првенство.

"Када се прашина слегне, важно је да ћемо отићи на такмичење јер је то оно што смо заслужили током овог баража. Моји играчи су радили напорно да оду тамо. Инцидентима ће се бавити надлежни", указао је Пирс.

"То што се догодило веома је тужно, али ми смо јединствени. У нашој земљи се много ради на сузбијању расизма и веома сам поносан како су играчи реаговали", закључио је Пирс.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару