Читај ми!

Просинечки у офсајду

Роберт Просинечки је за кратко време показао да има идеју куда треба да иде "Звезда", донео је нови концепт, али вероватно управа клуба није схватила тај концепт, оцењују спортски коментатори, гостујући у емисији "Око 11". Један од највећих проблема српског фудбала јеста тај што играчи прерано одлазе у иностране клубове.

За кратко време Роберт Просинечки показао је да има идеју куда треба да иде "Звезда", донео је нови концепт, али вероватно управа клуба није схватила тај концепт, оцењују спортски коментатори, гости емисије Око 11.

Овде можете погледати/преузети емисију Око 11

Сви који воле "Звезду" чекали су Просинечког 20 година и деловало је да ће он дуже да остане на месту тренера, сматра Слободан Георгијев, новинар недељника Време.

Каже да је Просинечки за кратко време показао да има идеју куда треба да иде "Звезда", у клуб је дошао из љубави, јер је свестан да је и "Звезда" њему променила живот.

Недељко Ковињало, спортски коментатор РТС-а наглашава да је Просинечки нова фигура у домаћем тренерском животу, да је донео новине на плану игре, али да управа то очигледно није разумела.

Да су се многи скривали иза имена Роберта Просинечког сматра и Јован Секулић, спортски уредник у Вечерњим новостима. Он верује да је Просинечки морао да пристане на многе компромисе.

"Очито је прекипело, мора да му се много тога скупило кад је отишао пред утакмицу са Бордоом", каже Ковињало.

"Проблем у Звезди траје бар два месеца. Чак је била нека и свађа у клубу. Многи су мислили да Звезда није победила Рад јер је у игру ушао Крнета, а не Јовановић", објашњава Секулић.

Сви су сагласни да управа није веровала у његов концепт, као и да су приче о повратку Џајића у "Звезду" далеко од истине.

"Читава ствар око Џајића није завршена, али потребно је променити управу да би се он вратио", каже Ковињало.

"Џајића извуку увек када је неки проблем у 'Звезди', то је вероватно спиновање", Георгијев.

Вишак менаџера, мањак омладинских школа

Менаџери су болна тема нашег фудбала. Чак и неки омладински играчи их имају и онда једва чекају да оду што пре, каже Секулић.

То, каже, не треба да нас чуди, јер у оштој беспарици када им се понуди неки новац и обећање да ће постати светски играчи у 18. години, није ни чудо да млади и неискусни играчи то прихватају.

Наводи пример Данијела Алексића који је, каже, био талентован играч, а онда отишао у "Сампдорију", потом је позајмљиван другим клубовима – и сада не игра.

"Да је остао да игра за Војводину, онда би сазрео као играч", објашњава Секулић.

Спортски конментатор РТС-а сматра да би требало да домаћи играчи бар две сезоне играју у домаћиј лиги, да стасају као играчи, па тек онда да иду у иностранство.

Оцена је и да смо се коначно пробудили и схватили да је наш фудбал годинама тонуо, али да је најважнији рад у омладинским школама, а да управо то недостаје.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару