Читај ми!

Фудбалери понос села

После победе над фудбалерима Партизана и ОФК Београдa, клуб из Пећинаца Доњи Срем постао је сеоски бренд. Жеља им је да победе Војводину и Црвену звезду.

За велике фудбалске резултате нису потребни велики градови, звучна имена и баснословни уговори већ ентузијазам, рад и добра организација, кажу у Доњем Срему, клубу из Пећинаца који је постао сеоски бренд. 

Штете од суше на кукурузу и у баштама бар протекле две недеље остали су у Пећинцима у сенци приноса, али са травнатих терена, између статива. За скоро три хиљаде становника фудбалски успеси сеоског тима главна су тема. Мештани кажу да је за њих успех фудбалера као да су освојили Куп шампиона.

Две утакмице и две победе. Славље након дебија над ОФК Београдом, а бескрајно и у селу и у клубу када је без бодова остао и Партизан.

"Ово је остварење фудбалског сна. За пет година смо прескочили четири ранга", каже Милош Јосимов, капитен Фудбалског клуба Доњи Срем из Пећинаца.

Иако се лопта на овом  клупском терену котрљала још од 1927. године, у данашњој  екипи нема ниједног мештанина. Из Руме, Шапца, Београда и околних села дванаест играча путује свакодневно, а за остале је обезбеђен смештај.

Фудбалер Бранислав Тошић каже да играју из љубави и другарства и да зато постижу добре резултате.

"Добили смо надимак 'месари' пошто газда држи кланице, тако, кад не буде пара, имаћемо бар шта да једемо", каже Стефан Букор.

И за храну, али и терен и организацију задужени су локални ентузијасти. Ради се све по договору и све се стигне и може уз буџет онолики колико се има.

Драган Богићевић, директор клуба, каже да су као мало породично предузеће, где су сви једна породица, а тако се понашају. 

"Жеља нам је да победимо и Војводину и Црвену звезду", каже Богић Богићевић, шеф стручног штаба.

Звонко Савковић из Пећинаца каже да је штета што не играју на свом терену, јер би онда дошло цело село да их гледа. Надају се да ће пред својом публиком играти у пролећном делу првенства.

Идејно решење за све три хиљаде столица на трибинама већ је урађено. Очекују да ће на спортске успехе и труд одговорити и надлежни из општине и покрајине, јер за стадион по мери суперлигаша потребна су им два годишња клупска буџета.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару