Читај ми!

Премијер уживо: Почео шоу на Острву

Почела су узбуђења у најузбудљивијој фудбалској лиги у Европи. Прво коло, за сада, не може бити ефикасније. По пет голова постигли Фулам и Свонси, ВБА убедљив против Ливерпула, Арсенал без голова на отварању. Од 18.30 играју Њукасл и Тотенхем.

20.25 - Завршен је меч у Њукаслу, домаћа екипа освојила прва три бода. "Певци" лоше стартовали, иако су најављивали напад на сам врх табеле Премијер лиге. 

20.14 - Кратко је трајала радост "певаца". У 80. минуту, Хатем Бен Арфа са беле тачке доноси нову предност "свракама". 

20.10 - Поготком Џермејна Дефоа, Тотенхем стиже до изједначења у 76. минуту,

19.47 - Њукасл стиже до предности у 55. минуту, а стрелац је Демба Ба, један од најбољих голгетера претходне сезоне. 

19.20 - После првих 45 минута у Њукаслу, нема голова.

18.30 - Почео и последњи меч дана, Њукасл дочекује екипу Тотенхема.

17.55 - Завршено је првих шест мечева овогодишње Премијер лиге. Резултати: Арсенал - Сандерлед 0:0, Рединг - Стоук 1:1, Вест Хем - Астон Вила 1:0, Фулам - Норич 5:0, Вест Бромвич Албион - Ливерпул 3:0, Квинс Парк ренџерс - Свонси 0:5.

17.49 - Рединг у последњим тренуцима меча стиже до изједначења против Стоука. Вајтхед је скривио пенал, добио црвени картон, а сигуран извођач био је Ле Фондре.

17.44 - Стив Сидвел постиже и пети гол за екипу Фулама, овога пута са беле тачке. Фулам - Норич 5:0. 

17.41 - Скот Синкилер улази у игру са клупе и стиже да постигне и пети гол за Свонси против Квинс Парк ренџерса. 

17.35 - Ромелу Лукаку постиже трећи гол за Вест Бром против Ливерпула. Тим из Бирмингема, додуше са играчем више, има убедљивих 3:0 против "црвених". 

17.30 - Нејтан Дајер постиже свој други гол, Свонси води са 4:0 против Ренџерса.

17.26 - Фулам против Норича води са 4:0, стрелац је Швеђанин Александер Качаниклић. 

17.22 - Дајер постиже и трећи погодак за Свонси у Лондону. "Полицајци" потпуно растурени. КПР - Свонси 0:3.

17.17 - Очајан почетак Ливерпула у новој сезони. Вест Бром води поготком Гере од 43. минута са 1:0, а у 59. "црвени" остају са играчем мање на терену због црвеног картона Данија Агера. Најстрожу казну користи Петер Одимвинги, 2:0 за ВБА.

17.11 - Свонси дуплира предност против Квинс Парка, поново стрелац Мичу. 

17.10 - Фулам убедљив на старту такмичења. Младен Петрић постиже и други погодак на мечу, за укупно вођство од 3:0 против Норича. 

16.50 - Резултати на полувремену: Арсенал - Сандерлед 0:0, Рединг - Стоук 0:1, Вест Хем - Астон Вила 1:0, Фулам - Норич 2:0, Вест Бромвич Албион - Ливерпул 1:0, Квинс Парк ренџерс - Свонси 0:1.

16.00 - Почели су први мечеви Премијер лиге у сезони 2012/13.

Нови играчи, понеки нови тренер, нови - стари прволигаши, циљ исти - борба за тутулу, почиње Премијер лига. Љубитељи фудбала пре свега на Острву, али и широм европе од суботе ће уживати у фудбалским представама премијерлигаша.

Претходна сезона била је једна од најузбудљивијих, када је Сити, буквално у последњим секундама шампионата стигао до дуго чекане титуле, истовремено расплакавши црвени део Манчестера.

Сада је Јунајтед спреман за реванш. У тим се вратио Немања Видић, капитен "ђавола", док је ангажован и Робин Ван Перси, најбољи стрелац и најтраженији играч на Острву.

Са друге стране, нападач Ситија Карлос Тевез рекао је енглеским медијима да је у најбољој форми у односу на претходних неколико година и да је спреман да помогне свом тиму да одбрани титулу.

"Ово је први пут у последњих пет година да сам одрадио целе припреме и напокон сам потпуно спреман", рекао је Тевез. Манћестер сити ће у првом колу, у недељу, играти на свом терену против новог премијерлигаша Саутхемптона.

Другопласирана екипа у прослогодишњем шампионату Манчестер јунајтед почеће такмичење у понедељак против Евертона са великим појачањем, доскорашњим капитеном Арсенала Робином ван Персијем, који је у финишу прелазног рока дошао на Олд Трафорд.

Ливерпул ће са новим тренером Бренданом Роџерсом покушати да поправи утисак из предходних сезона и освоји титулу након 23 године. Први меч одиграће против екипе Вест Бромвич Албиона.

Првак Европе лондоски Челси у недељу ће се састати са Виганом, док њихов градски ривал Арсенал дочекује Сандерленд.

Остали парови првог кола Премијер лиге су:

Њукасл - Тотенхем
Фулам - Норич
Квинс Парк ренџерс - Свонси
Рединг- Стоук
Вест Хем - Астон Вила

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару