Штрајком у трећу лигу

Фудбалери Динама из Панчева после 12 година изборили су повратак у трећу српску лигу. У вишем рангу такмичење ће започети са бројним нагомиланим проблемима, а клуб су већ напустили председник и тренер. Првенство почиње у недељу и очекује се помоћ града.

Управа фудбалског клуба Динамо дугује играчима око 400 хиљада динара и фудбалери су запретили штрајком, јер поред финансијских проблема имају и веома лоше услове за рад. Управна зграда је оронула, у купатилима нема топле воде за туширање, срушио се део зида око стадиона, а до ове недеље није било ни бензина за косачице да би се покосила трава на терену. Рачун клуба је у блокади већ годинама и тренутни дуг је око 17 милиона динара.

"Овако више не може. Једини спас нам је да град преузме бригу о Градском стадиону, јер ми немамо новца да плаћамо све трошкове јавним комуналним предузећима. Њима смо и највише дужни. За неколико дана ћемо изабрати нови Управни одбор и чланове, јер смо дотакли само дно и то у тренутку када смо на терену остварили велики успех и пласман у виши ранг такмичења", изјавио је Драгослав Ћурчин, потпредседник ФК Динамо.

Локална самоуправа жели да помогне, јер Динамо годинама окупља бројну децу која желе да тренирају фудбал. Прошле године су у циљу афирмације овог спорта на градском стадиону гостовали и Црвена звезда и Партизан и овде сви очекују да Панчево најзад постане фудбалски центар.

"Ми хоћемо да помогнемо, јер је ФК Динамо бренд овог града, али морају прво у клубу да изаберу релевантне предстванике да би смо имали са ким да преговарамо. Имамо већ неке планове и сигуран сам да ћемо добити  јак фудбалски клуб који ће на најбољи начин репрезентовати наш град", изјавио је Александар Фаркаш, члан Градског већа задужен за спорт.

Фудбалери Динама у недељу 19. августа у 17 часова ће на свом стадиону дочекати Долину из Падине, са жељом да наставе богату традицију клуба у којем је четири године играо и легендарни Моша Марјановић у чију част је на стадиону изграђена и спомен чесма.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару