Читај ми!

Да ли ће Тито вратити титулу?

Мало је тренера дебитаната на свету који ће већ на почетку морати да се носе са наслеђем претходника као што је то случај са шефом стручног штаба Барселоне Титом Виљановом.

Ипак, Виљанова је претходних година имао прилику макар да "осети барут" као помоћник Пепа Гвардиоле, човека у чије је "ципеле ускочио" по завршетку прошле сезоне.

Виљановин главни задатак у сезони пред нама биће да титулу првака Шпаније врати из Мадрида у Барселону.

"Тито је до сада, био у сенци Гвардиоле, који је ипак носио највећи терет на своји леђима. Сада је дошло време да он поведе тим у нове победе. Све очи су упрте у њега, али он добро зна шта су захтеви у овако великом клубу", рекао је фудбалер Барселоне Хавијер Маскерано.

Иако је био "само" помоћни тренер Барселоне, Виљанова је већ имао прилику да уђе у клинч са ривалским шефом струке из Реала Жозеом Мурињом.

Португалац му је прошле године, током меча Супер купа два највећа шпанска ривала, гурнуо прст у око, али му Виљанова није остао дужан и узвратио је шамаром.

Њих двојицу очекује нови окршај у двомечу Супер купа, 23. и 29. августа.

Прошле сезоне Реал је надмоћно освојио титулу првака Шпаније са 100 бодова и 121 постигнутим голом. Краљевски клуб тако је прекинуо трогодишњу доминацију Барселоне у Примери.

Мурињо се недавно, на себи својствен начин, извинио колеги из Барселоне.

"Наравно да није требало да му гурнем прст у око. Ипак, иза целог тог инцидента постоји прича, односно разлог зашто сам изгубио контролу. Између Тита и мене нема проблема. Срећом, то је сада завршена прича и надам се да у будућности неће бити сличних инцидената", објаснио је Португалац.

Виљанова је обећао да ће се лепо понашати и трудити да сусрет са Мурињом прође без проблема.

"Уморан сам од прича о прошлогодишњем инциденту са Мурињом", додао је млади стручњак.

Виљановин претходник Гвардиола углавном је игнорисао честе "отровне стрелице" које је Мурињо слао у правцу гиганта са Ноу Кампа.

Мурињо и Виљанова су се први пут срели још 1998. године у Купу Каталоније. Тада је Португалац мењао Луја ван Гала на клупи Барселоне, а Виљанова је играо за Љеиду и постигао гол из слободног ударца.

"Био је педантан, стално је обраћао пажњу на детаље и на ствари које ми нисмо видели. Још тада су саиграчи могли да претпоставе да ће Тито бити тренер. Ипак, нико није очекивао да ће догурати до Барселоне. Тито мора да буде свој, не сме да имитира харизматичног Гвардиолу", казао је Виљановин бивши саиграч из Љеиде, Ђорди Естеве.

Прошле сезоне Барселона је освојила Светско клупско првенство, Супер купове Шпаније и Европе, као и Куп Краља, а Лионел Меси је постигао чак 73 гола.

"Покушаћемо да надоградимо оно где смо стали прошле сезоне. Знам да ће бити тешко, јер навијачи ће од нас тражити само победе", закључио је Виљанова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару