Читај ми!

Без голова на Маракани

Последња провера српске репрезентације пред почетак квалификација за Sветско првенство завршена је без голова. Подмлађени тим Синише Михајловића није успео да надигра искусну ирску екипу, али нису били лошији ривал. Михајловић: Играчи оправдали поверење, највећи проблем неефикасност.

Србија и Република Ирска нису одушевили навијаче на највећем српском стадиону. После деведесет минута велике борбе, углавном на средини терена, резултат је био 0:0.

Чини се да је подмлађена екипа Синише Михајловића пред собом имала искусног и добро организованог ривала, па су напади "орлова" деловали некако неубедљиво.

Изузетно активан био је Александар Коларов по левој нападачкој страни, али ни он није успео да створи озбиљнију прилику за српски напад, који је предводио Дејан Лекић.

Одбрана је солидно функционисала, па се није осетио изостанак Невена Суботићa. Бишевац и Настасић решавали су релативно лако све нападе Ираца, а и повратник у репрезентацију Владимир Стојковић деловао је прилично сигурно.

У другом делу, српски фудбалери најближи голу били су у 71. минуту када је шут Здравка Кузмановића из слободног ударца са 20 метара одбранио голман гостију Кирен Вествуд.

У финишу меча покушао је у неколико наврата и резервиста немања Томић, али није успео да се упише у листу стрелаца.

Утакмица је одиграна на стадиону Црвене звезде пред око 7.000 гледалаца, а судио је Александру Дан Тудор из Румуније.

Меч против Републике Ирске био је последња провера пред почетак квалификација за светско првенство у Бразилу. Први меч Србија игра већ 7. септембра у Шкотској.

Михајловић задовољан, проблем неефикасност

Одмах по завршетку меча, селектор Србије Синиша Михајловић изјавио је за РТС да је задовољан залагањем играча, али да је највећи проблем екипе неефикасност.

"Испробали смо све играче, имали смо проблеме са повредама, па Радовановић и Суботић нису могли да играју. Играчи који су одиграли меч оправдали су поверење, трудили су се и одрадили оно што смо се договорили", изајвио је селектор "орлова".

"Највећи проблем нам је још увек што не можемо да постигнемо гол, али до почетка квалификација у септембру мораћемо да порадимо на томе", закључио је Михајловић.

Број коментара 61

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару