Звезда без муниције

Црвена звезда - Омонија 0:0, резултат је првог меча 3. кола квалификација за Лигу Европе. Фантастична атмосфера на Маракани није помогла црвено-белима да стигну до предности. Сигурнија одбрана, у нападу без праве реализације. Реванш на Кипру игра се за седам дана.

Фудбалери Црвене звезде играли су у Београду нерешено 0:0 са кипарском Омонијом у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европа. Реванш меч играће се идућег четвртка у Никозији.

Црвено-бели су показали сигурнију игру него у претходном мечу с белоруском Нафтаном када је било 3:3, али им је недостајала завршница, док се чини да су Кипрани у Београд дошли с циљем да не приме гол, па су се већи део меча бранили.

Прву шансу у утакмици имали су, ипак, гости када је у 5. минуту Андре дос Сантос сјајно примио лопту грудима после центаршута Нуна, али је Срђан Мијаиловић уклизавањем блокирао његов ударац са пет метара.

Одличну прилику за Звезду имао је Лука Милуновић у 28. минуту, међутим, деловало је као да није очекивао да ће лопта доћи до њега после центаршута Марка Вешовића с десне стране, па је неспретно реаговао и без опасности по гол Омоније. Два минута раније Никола Максимовић је шутирао из прве с око 10 метара, али је лопта отишла преко гола. Претходно је Дарко Лазовић центрирао из корнера.

У 36. минуту Милуновић је поново покушао да савлада голмана, Џонија Леонија, али је из петерца шутирао главом преко гола.

Кипрани су другу прилику имали тек у 44. минуту, када је после грешке у одбрани Звезде Димитрис Христофи дошао до лопте и шутирао искоса с око 17 метара. Голман црвено-белих Бојан Бајковић је успешно реаговао и ухватио лопту која је ишла по земљи.

У другом полувремену Звезда је наставила да има већи посед лопте и напада, али екипа тренера Роберта Просинечког није успела да угрози гол гостију. Најближи томе црвено-бели су били у 80. минуту када је шутирао Лука Миливојевић после центаршута из корнера. Један од играча Омоније изблокирао је његов шут, а домаћи фудбалери потом су протестовали код судије, тражећи пенал због наводног играња руком.

Играчи Омоније неколико пута су покушали да организују контранапад, међутим, ниједном у другом делу нису шутирали ка голу домаћина. У последњим тренуцима утакмице због другог жутог картона искључен је Звездин играч средине терена Марко Вешовић. Он неће моћи да игра у реваншу за недељу дана.

Ако прођу Кипране, Београђани ће имати још једног ривала до пласмана у групну фазу Лиге Европа. 

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару