Војводина се спасила бруке

Новосађани су умало доживели нову бламажу у Европи, сличну оној са Вадуцом прошле сезоне, али их је ипак у надокнади времена спасао Абубакар Оумару, голом након индиректног ударца. Литванска Судува, екипа скромног педигреа и подједнаког квалитета, водила је од 56. минута и била на корак до сензације. Војвођани имају још једну прилику да поправе утисак и обезбеде себи још утакмица у Европи ове године, у реваншу, који је на програму за седам дана.

удбалери новосадске Војводине одиграли су разочаравајућих 1:1 са литванском Судувом на свом терену, у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе.

Војводина је, истина, била екипа која је доминирала, контролисала лопту , створила и неколико солидних прилика, али су гости били ти који су први повели.

Мореира је био покретач свих акција "лала", али дефанзивно опредељени Литванци су се добро бранили и заустављали нападе Новосађана испред казненог простора.

Најбоље прилике за Војводину у првом делу пропустили су Билбија и Оумару.

На самом старту другог дела новосадска екипа поново је могла до поготка, али овога пута Стеванович није био довољно прецизан. А онда је уследила казна.

Играо се 56. минут, Литванци су добили корнер са леве стране, после кога је Бениушис остао сам на пет метара и лако главом савладао Супића.

Војводина је кренула још агресивнијеу напад, али им се то умало обило о главу. Стрелац јединог поготка Бениушис изашао је сам пред Супића, али је чувар мреже успео добро да интервенише и тако спаси свој тим бламаже.

Двадесет минута пре краја Војводина је имала сјајну шансу за изједначење, дугу лопту у петерцу је умирио Шкулетић, Абубакар је из прве шутирао, али нажалост преко гола.

Војводини није преостало ништа него да све своје снаге усмери на напад. То им је донело идеалнх прилику у самом финишу, када након огромне гужве у казненом простору гостију нико није успео да угура лопту у мрежу са непуних метар.

Резултат ипак није изостао, јер је досуђен индиректни ударац. Из акције која је уследила, Оумару је ипак успео да постигне изједначујући погодак.

Тако се Војводина спасила пораза, али тешко да ће иста опрати горак укус у устима новосадске публике која је још једном присуствовала очајном издању својих љубимаца на самом старту квалификација за европска такмичења.

Реванш је на програму за седам дана.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару