Три године без Олд фирма

Један део Шкотске данас тугује, док други слави. Ренџерс, најтрофејнији клуб Шкотске и званично клуб са највише трофеја на свету, од августа ће играти у четвртом рангу такмичења, одлучено је данас. Ово у пракси значи, између осталог, да минимум три године нећемо бити у прилици да гледамо "дерби свих дербија", легендарни Олд фирм.

Три године нећемо гледати чувени Олд фирм. Одлуком Шкотске фудбалске лиге, великан из Глазгова и омиљени клуб протестантског дела становништва Шкотске, Ренџерс, од наредне сезоне наступаће у Трећој дивизији, односно у четвртом рангу такмичења.

Финансијски проблеми довели су до ликвидације најтрофејнијег клуба Шкотске, а реорганизовани клуб није примљен у Шкотско елитно фудбалско такмичење.

С тим у виду, руководство шкотске премијер лиге морало је да одлучи у ком рангу ће играти "полицајци" од августа. Менаџер клуба Али Мекојст, као и највећи део навијачког тела, залагали су се за одлазак три ранга ниже, што је на крају и договорено.

Ренџерс је банкротирао на крају прошле сезоне, јер су дугови клуба прелазили 135 милиона фунти. Из тог разлога клуб је угашен, и основан је нови (Rangers newco).

Највећи део делегата првобитно је гласао за искључење Ренџерса из премијер лиге ове земље, базирајући своју одлуку на претходна два случаја, Гретнија и Ливингстона, који су у сличним околностима премештани три ранга ниже.

Тако је извесно да у наредним сезонама нећемо имати прилику да гледамо један од највећих дербија који овај спорт има да пружи - Олд фирм, дуел Ренџерса и Селтика.

Ренџерс је 54 пута био шампион Шкотске, а са укупно 115 освојених великих трофеја (титуле, купови, лига купови и један Купо победника купова) је и науспешнији клуб на свету.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару