Читај ми!

Нови мандат за Караџића

Томислав Караџић добио је нови четворогодишњи мандат на месту председника Фудбалског савеза Србије. Караџић био једини кандидат за ову функцију да добио је подршку свих 62 дечегата који су били присутни на седници Скупштине ФСС.

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић поново је изабран на ту функцију, а одмах по избору је најавио неколико реформи у такмичењу.

Седници скупштине ФСС у Старој Пазови присуствовала су 62 кандидата од укупно 77. Сви присутни су гласали "за", а није било гласова против нити суздржаних да Караџић добије нови четворогодишњи мандат. На изборима је био једини кандидат.

Караџић је новинарима одмах рекао да ће тражити промене у Заједници прволигаша и запретио је да ће ФСС вратити домаће такмичење под своје окриље ако се оне не десе.

Председник ФСС тражио је да Заједница промени свој статут, тако да у њеној скупштини могу да седе само председници и генерални секретари.

"Они морају предузети одоговрност и треба да сваке недеље у изнајмљеном термину на телевизију износе своје мишљење око догађаја на терену у прошлом колу. То је њихова обавеза и захтевам да се та одлука донесе до почетка првенства", рекао је Караџић.

Популарни "Толе" је рекао и да би судијска организација требало да се више отвори ка јавности.

"Суђење је 100 одсто аутономно... Судијска организација је затворена и нетранспарентна, тако да и они треба да се појављују на телевизији сваке недеље и анализирају претходно коло", рекао је Караџић.

Председник ФСС-а навео је и да би рад са млађим категоријама требало да другачије ради, наводећи пример да се за једног играча интересују три старосне селекције Србије.

Караџић је оценио и да је реалније очекивати пласман на Европско првенство, пошто ће на њему учествовати 24 репрезентације, али да би волео и да се тим пласира на Светско у Бразилу.

"У овом тренмутку бих био задовољан да одемо на једно од два наредна велика такмичења, а реалније је да то буде Европско, јер ће на следећем ЕП учествовати 24 репрезентације и то говори да ће то бити лакши пут, а Србија то не би смела да пропусти", рекао је Караџић.

Зоран Лаковић је поново изабран за генералног секретара. Скупштина је изабрала и део Извршног одбора, док ће се други део изабрати на следећој седници.

"Изабрали смо 13 чланова, а после реформи ћемо изабрати још пет-шест чланова", рекао је Караџић.  Председник ФСС-а додао је и да машта о изградњи великог националног стадиона.

"Мишел Платини је рекао да ће се Европско првенство 2020. можда играти у 10-12 земаља. Ако се то деси, Београд ће сигурно бити кандидат за одигравање две-три утакмице. За сада још немамо услове, али надам се да ћемо их стећи", рекао је Караџић.

Гости на скупштини били су представници ФИФА и УЕФА, као и селектор рукометаша Веселин Вуковић, за кога је Караџић рекао да треба да буде "пример свима" како треба да се ради.

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару