Читај ми!

ФИФА рекла не Косову

Косово не може да постане члан ФИФА и УЕФА организација, пошто није међународно призната држава, чланица Уједињених нација, потврђено је на састанку са представницима Светске и Европске фудбалске федерације. Састанку у Цириху присуствовали Блатер, Валк, Караџић, Ћурковић и Лаковић.

Косовски фудбалски савез неће бити примљен у чланство Европске и Међународне фудбалске федерације (УЕФА и ФИФА), а о могућности да та селекција игра пријатељске мечеве разговори ће бити настављени, одлучено је на састанку у седишту ФИФА у Цириху.

"Још једном смо наишли на одличан пријем и разумевање председника ФИФА Блатера, његових сарадника и свих осталих учесника скупа. Могу да изразим задовољство због те чињенице, као и током самих разговора", рекао је председник Томислав Караџић после састанка. Он је замолио медије за разумевање, јер током одржавања следећих састанака неће бити изјава за јавност по овом питању, што представља и један од закључака са данашњег скупа.

"Присутни су разговарали и о могућности да се Косову омогући да игра пријатељске утакмице. Чланови делегације ФСС су у исцрпном извештају обавестили надлежне о штетним последицама једне такве одлуке, како по српски фудбал тако и по цео регион", наводи се у саопштењу ФСС.

ФИФА је првобитно на састанку Извршног комитета у Будимпешти одобрила Косову одигравање пријатељских утакмица, али је касније суспендовала ту одлуку. Против дозволе Косову да игра мечеве била је и УЕФА, јер Косово није члан Уједињених Нација.

"Договорено је да представници ФИФА, УЕФА и ФСС наставе са разговорима по овом питању у периоду који је испред нас, с тим да је најављено очекивање да ће консултација бити доста и да ће цео процес дуго трајати", додаје ФСС.

Делегацију ФИФА предводили су председник Сеп Блатер и генерални секретар Жером Валк, док су ФСС представљали председник Караџић, потпредседник Иван Ћурковић и генерални секретар Зоран Лаковић.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару