Читај ми!

Реновирање Звезде

Радови у Звезди су почели, а клуб је одавно почео да се спрема за наредну сезону. Главни циљ клуба биће да задржи најважније играче. Нови уговори биће понуђени Лазовићу, Тошићу, Мијаиловићу, који ће чинити окосницу екипе. "Црвено-бели" ће радити и на останку Евандра и Борхе, док је тренутно главна мета прелазног рока центарфор Ели Бабаљ.

Црвена звезда је већ сад почела озбиљно реновирање тима за наредну сезону. За разлику од ранијих сезона када су „црвено-бели" јурили по Србији и Европи за појачањима, после дужег времена главни задатак клуба са Маракане биће да задржи најбоље фудбалере.

Већ сада је извесно да ће нови уговори бити понуђени Дарку Лазовићу, Душку Тошићу, Срђану Мијаиловићу, голману Марку Дмитровићу, док је Вешовић већ продужио сарадњу с клубом.

Микићу, Кадуу, Бајковићу, Димитријевићу, Петковићу и Михајловићу дато је зелено светло да напусте клуб, али занимљиво је да нико од њих није наглашавао да хоће да оде. То поготово важи за Бајковића који је више пута изјавио да би каријеру волео да настави на Маракани.

И јужноамерички тандем Евандро–Борха има добре шансе да остане у редовима вицешампиона Србије.

Како преноси Sportal.rs два фудбалера имају жељу да остану на Маракани. Овај портал преноси изјаву Бобана Петковића (брата Рамба Петковића) који брине о јужноамериканцима у Звезди да договор о продужетку сарадње није далеко.

У наредној сезони главна улога у тиму предвиђена је за Дарка Лазовића.

„Када је у питању Борха, постоји обострана жеља за наставком сарадње и не би требало да буде проблема. Звезда је рекла да га жели. Остало је још само да се Колумбијац сложи, иако има неких понуда да се врати у Бразил. Њему се свиђа у Србији, одушевљен је градом, клубом и навијачима, а тек сад треба да покаже сав квалитет. Уговор о позајмици истиче у децембру. Звезда мора да реагује што пре, јер после може бити касно. Гледаћу да помогнем да се све заврши на прави начин", рекао је Петковић.

"Евандро није проблем. Он има још две године уговора са Звездом и ту није ништа хитно. Има јак уговор, важна је карика код Просинечког и планови су да одигра још годину дана, да узме титулу и тек онда да размишља о одласку", додао је Петковић.

За разлику од њих, Винисијус Пашеко је дефинитивно на излазним вратима Маракане. Бразилац који због повреде није имао прилику да покаже свој квалитет највероватније ће растеретити буџет клуба за наредну сезону.

Просинечки је наставио праксу да тим појачава играчима из Звездине омладинске школе. Тако ће осим голмана Дмитровића уговоре потписати и омладинци Стеван Луковић и Урош Спајић који се налазе на позајмици у филијали Сопоту.

Од играча који се доводе у везу са клубом за сада је једино извесно да Звезда покушава да доведе Аустрлијанца српског порекла Елија Бабаља. Горостасни центарфор је један од најбољих младих фудбалера Аустралије, а стручњаци га упоређују са Николом Жигићем.

Прво званично појачање екипе је бек Љубо Ненадић који је на Маракану стигао из крагујевачког Радничког.

Главна улога у „новој Звезди" намењена је Дарку Лазовићу. Како пише Спортски журнал, клуб из Љутице Богдана највероватније ће дуплирати плату овом фудбалеру и да ће он бити најважнији играч у наредном периоду.

Управа и навијачи се надају да је ово коначно сезона када ће се прекинути доминација Партизана у домаћем првенству и када ће клуб направити добар резултат у Европи.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару