Познат тим за Французе

Синиша Михајловић изјавио је да ће шансу на овој турнеји пружити свима како би га убедили да заслужују репрезентативни дрес, и управо то и чини. Меч са Французима, који се игра у четвртак са почетком у 21 час, почеће чак десет фудбалера који су против Шпанаца били на клупи. Једина константа - капитен Ивановић.

Како је можда и било за очекивати, тим који ће Синиша Михајловић извести на терен од првог минута меча са Француском биће поптуно другачији од оног који смо видели у мечу са Шпанцима.

На конференцији за штампу у Ремсу, селектор Михајловић саопштио је стартних једаанаест.

Србије ће играти у саставу: Бркић, Ивановић, Максимовић, Рајковић, Нинков, Фејса, Матић, Младеновић, Тадић, Јанковић и Шћеповић. Као што се види, само је капитен Ивановић тај који ће се наћи у тиму, а да је почео и меч са светским и европским првацима.

Михајловић је на турнеју, која обухвата три меча, повео 31 фудбалера, а мора се имати у виду да је барем још десетак, већином повређених, фудбалера узео у разматрање. Ових десетак дана својеврсна су проба за играче на које може да рачуна у наредном, за српски фудбал јако битном периоду.

Управо су квалификације за Светско првенство примарни циљ, а бити максимално спреман за њих императив селектора, стручног штаба и савеза.

"Тренер увек покушава да играче уклопи у систем. Што се тиче одбране има неке разлике, што се тиче средине терена ту нема велике разлике, Коларов и Баста у клубовима играју на средини често. Најтеже је уклопити одбрану, свака и најмања недоумица ту може довести до грешке. Али, радимо и очекујем да ћемо до почетка квалификација бити спремни". Изјавио је Михајловић.

"Нико није победио јер је играо у овом или оном систему. Најважнија је глава, тек после тога иду трчање, тактичка и техничка припрема".

Бивши тренер три италијанска прволигаша истакао је да репрезентација нема много времена да се припреми.

"Проблем је што имамо мало времена, а много нових информација за играче. Зато ће они добити и домаће задатке, чиме ћемо уштедети на времену".

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару