Хулигани дивљали у Келну

Немачка је ове године дефинитивно хулиганска престоница Европе. Најновији инцидент виђен је у суботу у Келну где су навијачи тог клуба умало линчовали фудбалере после пораза на свом терену од Бајерна 1:4, после којег ће та екипа испасти у другу лигу. Полиција је успела да спречи разјарене навијаче да дођу до фудбалера, а играчи су неколико сати после меча остали на стадиону.

Експлозије, ватра, густ дим, паника и хаос на све стране, ово нису слике из Авганистана, Ирака или неког другог кризног жаришта већ са стадиона Рајн Енерги у Келну где је истоимени клуб играо против Бајерна у суботу.

Популарни "јарчеви" су поражени од Бавараца са 1:4 што значи да ће највероватније од наредне сезоне играти у другој лиги. Бесни навијачи нису могли мирно да гледају како њихов клуб испада, па су одмах по завршетку меча покушали да линчују фудбалере свог клуба.

Полиција је муњевито реаговала и сречила разјарене хулигане да се докопају играча. После туче на терену и ван њега полиција је ухапсила више десетина изгредника.

На стадиону је направљена већа материјална штета јер су бесни навијачи палили столице и уништавали све пред собом.

Немачки медији преносе да су играчи на стадиону остали неколико сати, плашећи се реакције навијача.

Иначе ово је био и последњи меч Лукаса Подолског у екипи Келна. Немачки репрезентативац од наредне сезоне носиће дрес Арсенала.

Иначе ово је само последњи у дугом низу навијачких инцидената који потресају немачку последњих неколико година.

Немачка полиција је почетком године објавила податке у којима се наводи да је број инцидената драстично повећан, а да је истовремено мањи број хулигана ухапшен у односу на претходни период.

Органи реда већ су покушали да се изборе са ситуацијом забранивши гостовања на појединим мечевима високог ризика, али те акције нису дале озбиљније резултате.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару