Каду "уз звук сирене"

Мендеш Каду донео победу Звезди у последњим тренуцима 142. "вечитог дербија". Партизан био бољи ривал, Иванов погодио и стативу, али је Звезда дочекала своју прилику и у зауставном времену освојила три бода. Велика победа Просинечког, Грант без тријумфа против "вечитих".

19.00 - Једном младићу сломљена нога у тучи навијача у близини Каленић пијаце на београдској општини Врачар. Полиција спречила озбиљније нереде међу навијачима два клуба.

Већ виђено овог пролећа. Партизан ствара прилике, Звезда побеђује. Голом Бразилца Кадуа, у последњим секундама меча, црвено-бели и трећи пут овог пролећа савладали „вечитог ривала".

Утакмицу је обележила велика борба на средини терена. У првом делу, тривали су били равноправни, да би у другом делу Партизан доминирао, али је ипак Звезда стигла до победе.

Већ у првом минуту Партизан је створио прву прилику на мечу. Аут је одлично извео Волков, Дијара се добро снашао у петерцу противника, додао до Бабовића, који шутира далеко од гола Бајковића.

Звезда узвраћа у четвртом минуту, Евандро је одлично прошао по десној страни, упутио центаршут за Миливојевића, који је непрецизан из прилично повољне ситуације.

После одличног почетка, наступа период успаване игре обе екипе. Велика борба води се на средини терена, али нема озбиљнијих прилика пред головима Петровића и Бајковића.

У 25. минуту прете гости. Прво је Касалица закомпликовао ситуацију из повољне позиције, да би акцију завршио Евандро, ударцем са двадесетак метара, али је млади голман Петровић на месту.

На другој страни у прилици је Стефан Бабовић, али његов ударац у последњем тренутку блокира неко од одбрамбених играча Звезде и лопта одлази у корнер.

Најбољу прилику Партизан пропушта у 43. минуту утакмице. Немања Томић је извео корнер са леве стране, одбрана црвено-белих лоше је интервенисала, а Владимир Волков са само неколико метара шутира право у Бајковића.

Прво полувреме донело је велику борбу, нарочито на средини терена, али не и голове. Црно-бели су за нијансу били опаснији, али су и гости имали своје прилике.

И у другом полувремену Партизан први ствара прилику за гол. После грешке одбране Звезде, Томић је повукао контранапад, одлучио да шутира, а не да асистира, али лопта одлази поред Бајковићевог гола.

Црвена звезда најбољу прилику припушта у 55. минуту. После корнера Лазовића, Максимовић је усамљен на пет-шест метара од гола младог Петровића, али шутира преко гола.

На сцену ступа Ламин Дијара, али безуспешно. Сенегалац прво није успео да искористи феноменалну асистенцију Саше Илића, а онда не успева да заврши контранапад, који је сам повукао од сопственог шеснаестерца.

Партизан је у великом налету. Нову прилику пропушта Иван Ивано, који на центаршут Немање Томића погађа стативу. Који секунд касније, после корнера, Иванов је највиши у скоку у казненом простору Звезде, али главом шутира право у Бајковића.

Роберт Просинечки покушава изменама да пробуди своју екипу. У игру улазе Борха, Каду и Вешовић, а излазе Лазовић, Миливојевић и Димитријевић.

У 83. минуту покушава Немања Томић из слободног ударца, са више од 25 метара, али лопта одлази тил изнад пречке Бајковићевог гола. Томић покушава још једном, на истеку 90. минута, али до промене резултата није дошло.

Када се чекао последњи звиждук судије Гогића, Звезда је успела да постигне гол и освоји сва три бода. Борха је асистирао Кадуу, а Бразилац је послао праву бомбу у доњи десни угао гола Птеровића.

Била је то трећа победа црвено-белих овог пролећа, Партизану за утеху остаје пета узастопна шампионска титула.

Роберт Просинечки први пут је славио у првенственим мечевима против Партизана, док Аврам Грант није успео да сруши неугодну традицију да ниједан страни тренер на клупи црно-белих није изашао као победник у дербију.

Број коментара 60

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару