Читај ми!

Љоренте хтео да заплаче

Нападач Атлетика Билбао Фернандо Љоренте, стрелац одлучујућег гола за победу против лисабонског Спортинга (3:1) и пласман у финале Лиге Европе, рекао је после утакмице да је од среће хтео да заплаче на терену.

Клуб из Баскије, након што је елиминисао Манчестер Јунајтед и Шалке, изборио је вечерас прво европско финале после 35 година и пораза од торинског Јувентуса у финалу Купа УЕФА 1977.

"Ово је невероватно. Први пут хтео сам да заплачем на терену, јер смо вечерас направили историју. Ово је изнад речи, ово је најбоље", изјавио је Љоренте.

Шпански репрезентативац погодио је противничку мрежу у самом финишу сусрета, када су сви очекивали продужетке при резултату 2:1 за Атлетик, као што је било и у првом мечу за Спортинг у Лисабону.

"Надам се да ћемо овакав посао урадити и у финалу, верујем у победу. Ови играчи и навијачи су то заслужили", поручио је Љоренте.

Стрелац водећег поготка Сусаета оценио је да је у одличном двомечу два клуба на крају, ипак, прошао боље.

"Они су били бољи у првом мечу, али смо знали да ће на нашем 'Сан Мамесу' бити другачија прича. Мало нас је пореметио њихов гол у првом полувремену. Међутим, били смо јаки и на крају стигли до поготка којег смо желели и који нас је одвео до заслуженог тријумфа", рекао је Сусаета.

Атлетик Билбао ће у шпанском финалу 9. маја у Букурешту играти против Атлетика Мадрид, који је елиминисао Валенсију. Баскима још предстоји и финале Купа краља у којем се састају са Барселоном.

Мадриђани су били бољи од Валенсије и у реваншу (1:0), након што су први меч код куће добили са 4:2. Тренер Дијего Симеоне оценио је да је његовом тиму био олакшан посао због повреде Серхија Каналеса, који је у 58. минуту сусрета на Местаљи изнет са терена на носилима.

"Знали смо да ће повреда Каналеса представљати ударац за њих. Контролисали су игру и притисли нас, али смо направили тактичку измену и у другом полувремену нисмо имали проблема. Све је решено када је Адријан постигао прелеп погодак", рекао је Симеоне, чији је тим у завршници сачувао победу са десеторицом, након што је Тијаго искључен због ударања Солдада.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару