Читај ми!

“Звездани град” од сна до јаве

Почетак остварења великог сна свих звездаша. Фудбалски клуб Црвена звезда и представници кинеске компаније "Натонг" из Пекинга потписали су Протокол о разумевању и Меморандум о реконструкцији највећег српског стадиона и изградњи пратећих садржаја у оквиру пројекта "Звездани град". Почетак радова 2013. године.

Реконструкција стадиона требало би да буде изведена у три фазе, а укупна вредност инвестиције процењује са на више од 450 милиона евра, што је највећа приватна инвестиција у Србији икада. Протокол и Меморандум потписали су председник Црвене звезде Владан Лукић и први човек компаније "Нантонг" Јонгћинг Су.

Председник Спортског друштва Црвена звезда Петар Шкундрић објаснио је да после потписивања протокола следе преговори којим ће бити решени односи власничке структуре, у које ће бити укључени Град Београд, као и Влада Србије, у чијој је надлежности издавање дозвола.

"Имао сам срећу да присуствујем отварању садашњег стадиона 1962. године, који је тада био изнад нивоа већине европских стадиона. Жеља свих нас је да по окончању овог пројекта нови стадион буде један од најлепших на свету и најлепши у овом делу Европе. Ово је почетак великог сна свих звездаша о повратку нашег клуба у светски врх", рекао Шкундрић.

Он је додао да већ од сутра крећу активности решавања финансијских проблема у којима се тренутно налази Фудбалски клуб.

"Јавност ће о свему бити благовремено обавештена. Желимо да у потпуности створимо услове у којима ће овај садашњи млади тим вратити примат у Србији и вратити клуб на стазе старе славе", поручио је Шкундрић.

Јонгћинг Су је навео да је Србија лепа земља са великим потенцијалом за развој, и да су се зато одлучили да уђу на српско тружиште.

"Црвена звезда је понос Србије са добрим имиџом у свету и наша жеља је да подржимо даљи развој клуба", истакао је Јонгћинг Су.

Друга кинеска компанија "Андаз" биће задужена за пројекат "Звезданог града". "Андаз компанија је поносна што може да подржи овакав пројекат у Београду, граду просперитета и граду будућности. Све ћемо да урадимо у складу са европским стандардима, а укључићемо и локалне фирме", рекла је представница те компаније Хаијун Ван.

Према плановима, уговор би требало да буде финализован за три месеца, а предвиђено је да радови крену почетком 2013. године.

Радови ће бити извођени тако да Црвена може све време да игра утакмице на свом стадиону.

Број коментара 56

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару