Читај ми!

Новосел: Неки дрвосеча Радуљица даје преко 20 поена?!

После катастрофе хрватске репрезентације у Лилу, легендарни тренер Мирко Новосел анализирао је разлоге лоше игре. То је урадио правећи и компарацију са игром репрезентације Србије. У неким тренуцима је мало можда и претерао. Рецимо, онда када је Мирослава Радуљицу назвао "дрвосечом".

Кошаркашка легенда Мирко Новосел, освајач првих златних одличја југословенске кошарке и, према мишљењу многих, један од твораца кошарке на овим просторима, с нескривеном тугом испратио је испадање репрезентације Хрватске против Чешке на Евробаскету.

"Најважније је нагласити да је Перасовић ту најмање крив, он је касно ускочио у пројекат у који је дао целог себе. Кривица је само у кошаркашком савезу коме треба тотална реорганизација. Нужно је поправљање стручног рада, понајпре на образовању тренера који раде са младим играчима. Узалудно је имати одличне играче кад нам се увек догађају овакви дебакли, који су последица погрешног рада у припреми великих такмичења", рекао је Новосел за Јутарњи лист.

Новосел неуспех Хрватске, који у медијима наших западних суседа називају и потпуним крахом, приписује лошој припреми такмичења. У том смислу је познати тренер подсетио како је то изгледало кад је он водио репрезентацију Југославије до првог злата у Барселони.

"Ми смо тада прекинули такмичење у првој савезној лиги и, уочи Европског првенства, ишли на припреме пуних 135 дана. Чак 43 дана били смо у Јужној Америци и играли са тамошњим репрезентацијама, никако са онима са којима на шампионату можемо да играмо. Припреме су биле кључне на путу до успеха", додао је Новосел.

Новосел признаје да сада постоје објективни проблеми које он у то време није имао и управо се у томе огледа "кикс" који иде на душу савеза.

"Какве су то биле припреме у Светом Мартину на којем су само два играча од ових који су били на Евробаскету?! Сада се мора поштовати то НБА правило по коме њихови играчи не смеју да играју пре 1. августа, а ту се ради о четвртини наше екипе. Зато се догађа да одлични шутер Рудеж није ништа могао да погоди. Томић је међу најбољим центрима у Европи и у кључној утакмици га нема, а тамо неки дрвосеча Радуљица постиже преко 20 кошева. Наши играчи су током припрема можда одрадили хиљаду скок-шутева. Ја сам своје у оно време натерао на минимално десет хиљада. Узалудно нам је што имамо и десет врхунских играча кад процес закаже", закључио је Новосел, преноси Јутарњи лист.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару