Читај ми!

Француска очекивано у полуфиналу

Француска – Летонија 84:70 (крај). Француска у другом полувремену сломила отпор Летонаца и пласирала се у очекивано полуфинале Евробаскета. Паркер најефикаснији, победу "триколорима" донела чврста одбрана. Противник домаћина у полуфиналу биће Шпанија.

Мучила се Француска против Летоније читаво прво полувреме, а на крају је прилично комотно стигла до полуфинала такмичења, на којем је домаћин.

Одлична одбрана "триколора" у другом полувремену, нарочито у трећој четвртини, донела је изабраницима Венсана Колеа очекивани пласман међу четири најбоље екипе на Евробаскету, па ћемо у полуфиналу гледати још један велики дерби – Француска против Шпаније.

Летонци су одлично отворили меч, уравнотежено шутирали тројке и користили улазе и, чини се, потпуно збунили Французе.

Ипак, крајем друге четвртине, Паркер везује девет поена и преокреће резултат, што је био тек наговештај онога што ће се десити у наставку.

У другом полувремену, као да су неки други Летонци изашли на терен. Лопта једноставно није хтела у кош, што су "триколори" искусно искористили и стигли до двоцифрене предности.

Последња четвртина протекла је у настојањима Летоније да стигне, или бар ублажи предност домаћина турнира, али је искуство Паркера и Дијаоа дошло до изражаја, па су Французи мирно привели меч крају.

Паркер је био и најефикаснији појединац меча са 18 поена, иако је имао чак 12 промашаја из игре. Дијао је додао 14, Гобер 13. Солидну партију пружио је Нандо де Коло са 11 поена, седам скокова и пет асистенција.

У пораженом тиму истакао се Јаниченокс са 16 поена, али је у кључним моментима био готово неупотребљив, док је Стрелнијекс у финишу меча стигао до 14 поена.

Овако је протекао меч између Француске и Летоније:

22.48 – Крај, Француска – Летонија 84:70.

После 20 минута мучења, Француска ипак стиже до полуфинала. Паркер завршио меч са 19 поена, Дијао је додао 14. Код Летонаца најбољи је био Јаниченокс са 16 поена, Стрелнијекс је постигао 14.

22.18 – После треће четвртине, Француска има лепу предност – 56:45.

Слаба игра у нападу Летоније донела је "триколорима" двоцифрену предност. Паркер 15 поена, Дијао 10, на другој страни Јаниченокс има 12 поена.

21.58 – Настављен је меч.

21.43 – Француска на полувремену води против Летоније са 40:38.

На крилима Тонија Паркера (девет узастопних поена), "триколори" у финишу првог полувремена стижу до предности.

Паркер 11 поена, Дијао 10 за Француску. Јаниченокс 12, Бертанс девет поена за, у првом полувремену, одличну Летонију.

21.18 – После прве четвртине Летонија води против Француске са 25:21.

Јаниченокс са осам и Бертанс са седам постигнутих поена предводе Летонију, Дијао за сада једини расположен код "триколора" са осам поена.

21.01 – Почео је меч између Француске и Летоније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару