Читај ми!

Гасол и Миротић угасили "грчку ватру"

Шпанија – Грчка 73:71 (крај). Шпанија је међу четири најбоље екипе Евробаскета, Грчка после шест победа остаје без полуфинала. Гасол са 27 поена предводио "фурију", Грци без правог вође на терену. Шпанија у полуфиналу иде на победника меча између Француске и Летоније (21, РТС 2).

Заиста је дуел између Шпаније и Грчке оправдао епитет дерби-четвртфинала Европског првенства. На крају, "фурија" односи тесну победу, па ће Гасол и другови поново играти полуфинале Евробаскета.

Имали су Грци и шут за победу, али сјајни Антетокумпо није погодио шут са пола терена, па ће се Шпанија, иако се провукла до осмине финала, борити за медаљу.

Пау Гасол, као по обичају, предводио је свој тим до победе са 27 поена и девет скокова, док је одличан био и Никола Миротић са 18 постигнутих поена.

Ник Калатес је још једном био најбољи у грчкој екипи са 14 поена, Принтезис је додао 13, док је Антетокумпо постигао 12, уз чак 17 скокова.

После изједначене прве четвртине, Шпанци додају гас, па на полувреме одлазе са седам поена предности.

Грци се буде у наставку и после сјајно одигране треће четвртине, враћају предност на своју страну. Треба истаћи да је у тим тренуцима Гасол практично сам одржавао Шпанију у животу.

Ипак, у последњих 10 минута, "фурија" је показала да има више расположених играча, иако је дозволила Грцима да у самом финишу резултатски приђу, чак и шутирају за победу.

Још једном је велико разочарање био Василис Спанулис, који је постигао 10 поена, али је у кључним моментима био потпуно ван игре, пре свега захваљујући перфектној одбрани Серхија Љуља.

Шпанија је у полуфиналу, а ко ће јој бити противник – сазнаћемо после другог четвртфиналног меча, у којем се састају Француска и Летонија (21 сат, РТС).

Овако је протекло бурно четвртфинале између Шпаније и Грчке:

20.17 – Крај, Шпанија – Грчка 73:71.

Имали су Грци и шут за победу, али је Антетокумпо промашио шут са пола терена.

Гасол 27, Миротић 18 поена за Шпанију. За Грке Калатес 14, Принтезис 13 поена, Антетокумпо 12 поена, 17 скокова.

19.44 – После три одигране четвртине, Грчка води са 57:55.

Гасол најбољи са 25 поена, Миротић и даље на 12. Принтезис 13 поена, Спанулис, Куфос и Антетокумпо по девет, крило Милвокија има и 13 скокова.

19.25 – Настављен је меч у Лилу.

19.10 – Полувреме, Шпанија – Грчка 39:32.

Одлична друга четвртина "фурије", нарочито у одбрани. Гасол незаустављив са 14 поена, 12 има Миротић. На другој страни, Принтезис је постигао девет, Антетокумп има седам, уз девет скокова.

18.43 – На крају прве четвртине нерешено – 14:14.

Снажне одбране, али само по два фаула на обе стране. Гасол и Љуљ по шест, Спанулис и Куфос по четири поена.

18.31 – Почео меч између Шпаније и Грчке.

18.10 – Грчки навијачи весели пре меча са Шпанијом: Ми смо фаворити!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару