Читај ми!

Чешка, све се врти око Веселог и два главна помоћника

За неког изненађење, за некога очекивано, али како год било једно је сигурно - Чешка је у четвртфиналу Евробаскета и наредни противник Србије. Највећа опасност прети од трија Весели-Саторански-Шилб.

Иако су коцкасти у меч ушли са ореолом фаворита, осим у уводним минутима, на терену је доминирала екипа Веселог и другара.

Сјајном партијом момци селектора Ронена Гинзбурга спречили су нову епизоду српско-хрватског кошаркашког ривалства.

Главну реч у овој незгодној, атипичној, али физички веома спремној екипи води трио Весели–Саторански–Шилб.

Јан Весели, који је кошаркашко име градио у Србији и дресу Партизана, прави је лидер овог тима. Сјајно користи своје невероватне aтлетске способности и пуни све статистичке категорије. Свакако да ће и по српску одбрану бити највећа претња.

За разигравање је задужен први плеј славне Барселоне Томас Саторански, који са своја два метра и дугим рукама у рекету уме да прави пометњу, док опасност споља вреба од још једног кошаркаша који је имао епизоду у Србији – Блејка Шилба, некадашњег члана Црвене звезде.

Иако се игра углавном врти око ово тројице играча, не треба заборавити ни остатак и потентну клупу, која је пресудно утицала и допринела серији поена против наших комшија која је и одлучила поменути дуел у Лилу. Конкретно, Јелинек, Бенда и Ауда су људи из сенке.

Дакле, битно је да наши центри Кузмић и Радуљица, уз помоћ свестраног Бјелице што боље исконтролишу скок Јана Веселог и његов број лаких поена сведу на прихватљиву меру. Такође, важна ће бити улога и агресивност наших бекова (Марковића и Недовића) на Саторанском, односно крила у ситуацијама кад Шилб прими лопту и прети шутом споља.

Иако Чешку треба схватити веома озбиљно, ипак треба признати да Србија улази у дуел као екипа која је ближа победи и уласку међу четири. Ипак, то треба доказати и на терену у среду од 18.30.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару