Читај ми!

Шпанија славила у трилер завршници, Немачка елиминисана са турнира!

Немачка – Шпанијa 76:77 (крај). Шпанци у неизвесној завршници савладали Немце и елиминисали их из даљег такмичења. Шредер пропустио прилику да са линије за слободна бацања донесе продужетак, три секунде пре краја меча.

Велики дуел су одиграли Немачка и Шпанија у последњем мечу у Б групи. Хичкоковска завршница је ипак припала "фурији" – 77:76, па је Немачка елиминисана из даљег тока такмичења.

Најбољи играч у редовима "панцера" Денис Шредер имао је прилику да нешто више од три секунде пре краја донесе изједначење, али је тамнопути плеј промашио треће слободно бацање и тако донео велику радост Шпанцима.

Шпанија је била у предности током већег дела утакмице, у једном тренутку у последњој деоници "фурија" је имала и 13 поена предности, али су се упорни Немци у финишу вратили у живот и увели меч у неизвесну завршницу.

Најефикаснији на мечу био је управо трагичар меча Шредер са 26 поена, Ло је постигао 14, а Новицки и Плајс по десет. У победничком тиму најбољи је био Серхио Родригез са 19 поена, Пау Гасол забележио је нови дабл-дабл са 16 поена и десет скокова.

Овако је протекао меч:

19.30 – Крај, Немачка – Шпанија 76:77.

Иако је "фурија" имала велику предност, Немци у финишу меча стигли до неизвесне завршнице. Шредер три секунде пре краја промашио треће слободно бацање, које је могло да донесе изједначење и вероватно продужетак.

19.11 – Не предају се Немци, али Шпанија држи предност. Пет минута до краја меча, Шпанија води са 68:61.

18.59 – На крају треће четвртине Шпанија има велику предност – 60:48.

18.47 – Средином треће деонице Шпанија против Немачке води са 49:44.

18.35 – Настављен је меч у Берлину.

18.20 – Полувреме, Немачка – Шпанија 38:41.

Гасол 10 поена, седам скокова и пет асистенција, Серхио Родригез 11 поена, колико и на другој страни Шредер. Плајс одличан са осам поена и седам скокова, Новицки – пет поена.

18.12 – Средина друге четвртине, Шпанци воде са 32:31. 

18.04 – После прве четвртине, Немачка против Шпаније води са 20:18.

17.54 – Средина прве четвртине, Шпанија води са 9:8.

17.45 – Почео је сусрет између Немачке и Шпаније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару