Хекет: Србија игра најбољу европску кошарку

Кошаркаши Италије немају много времена за славље након победе над Немачком, већ се морају спремати за вероватно најтежи меч до сада – са Србијом. Показали су да играју најбољу кошарку у Европи, рекао је Данијел Хекет.

Pепрезентативац Италије Данијел Хекет сматра да је селекција Србије до сада показала да игра најбољу кошарку у Европи.

Италија је у Берлину после продужетка победила домаћина Европског првенства Немачку са 89:82 и остварила трећу победу у Групи Б. Србија је данас победила Турску са 91:72 и има све четири победе.

Хекет је рекао да је поносан на екипу пошто је успела да победи Немачку.

"Борили смо се, били смо близу. Када су они повели са десет поена разлике нисмо се сломили у одбрани, иако је (Денис) Шредер код њих добро играо. Срећан сам и поносан јер смо добро реаговали после пораза од Турске", рекао је Хекет српским новинарима у Берлину.

Србија и Италија ће сутра од 14.30 играти за прво место у Групи Б.

"Србија је до сада показала да игра најбољу кошарку у Европи. Играћемо за прво место, биће узбудљиво. Они играју снажно и једноставно, напорно раде, поштујем њих и њихов начин рада. Велики изазов је пред нама, немамо много времена за одмор, пошто играмо у 14.30, то је сулудо време", рекао је он.

Хекет се сложио са констатацијом да је Србија имала данас лакши посао и навео да се његова екипа много истрошила у синоћној утакмици против Шпаније.

Италијански репрезентативац Андреа Барњани рекао је да Србија има невероватан тим.

"Против Немачке смо одиграли тешку утакмицу, срећни смо што смо после велике борбе победили великог противника. О Србији ћемо размишљати после вечере и одмора. Играмо за прво место, Србија је невероватан тим. Од три утакмице, свака је била све тежа. Сутра ће бити велика борба. Играју добру екипну кошарку, дуже време су заједно, добро играју, ту је (Немања) Бјелица, добро их познајемо, не треба их представљати", рекао је Барњани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару