Грчка утишала Загреб, Шпанци немилосрдни против Турске

Хрватска током читавог меча водила против Грчке, али су јој Спанулис и Принтезис однели победу испред носа. Шпанија брзо преболела пораз од Србије и сву своју снагу показала против недорасле Турске. Француска декласирала Босну и Херцеговину.

Кошаркашка репрезентација Шпаније победила је у Берлину Турску са 104:77 у последњој утакмици другог кола Групе Б Европског првенства.

Шпанија је успела да се "уздигне" после пораза у првом колу од Србије и убедљиво и очигледно сасвим заслужено савлада Турску. Шпанце је до тријумфа предводио Пау Гасол са 21 поеном, док је Серхио Родригес додао 14.

Бољи од осталих код Турака био је Ерсан Илијасова са 15 поена, а Хусеин Коксал и Мелих Махмутоглу додали су по 12.

Раније је у Групи Б Србија са 68:66 победила Немачку, а Италија је са 71:64 савладала Исланд.

Лидер групе је Србија са две победе,  док Шпанија, Италија, Немачка и Турска имају по један тријумф и пораз. Исланд нема тријумф поред свог имена.

У Групи А, Француска је у Монпељеу убедљиво са 81:54 победила Босну и Херцеговину, а Грчка је после преокрета у последњој деоници у Загребу са 72:70 тријумфовала против Хрватске у мечу Групе Ц.

Французе су до победе предводили Нандо Де Коло и Жофри Ловерњ са по 12 поена. У селекцији БиХ најефикаснији били су Елмедин Кикановић и Андрија Стипановић са по 10 поена.

Раније у Монпељеу, где се играју мечеви Групе А, Пољска је са 82:79 савладала Русију, док је Израел са 79:66 победио Финску.

Француска, Пољска и Израел имају максималан учинак у Групи А после два одиграна меча, док су БиХ, Русија и Финска без победа.

Хрватска је пред својим навијачима у Загребу готово током целог меча била у предности, међутим, на крају није успела да савлада Грчку, која је одличном игром у завршници сусрета стигла до преокрета.

Најистакнутији у тријумфу Грчке био је Василис Спанулиса са 16 поена, шест асистенција и четири скока, док је Јоргос Принтезис постигао 13 поена.

Селекцију Хрватске предводио је Крунослав Симон са 18 поена, а Роко Лени Укић додао је 14.

У првом мечу Групе Ц у Загребу, Македонија је са 78:71 победила Холандију, а потом је Словенија са 79:68 савладала Грузију.

Грчка има максималан учинак после другог кола Групе Ц, док Хрватска, Словенија, Холандија и Македонија имају по један тријумф и пораз, а Грузија је последња, шеста без победе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару