Читај ми!

Исланђани намучили и "азуре", Словенија боља од Грузије

Италија у неизвесној завршници савладала екипу Исланда са 71:64 и забележила прву победу на турниру. Словенија без већих проблема изашла на крај са Грузијом, славили Литванија и Израел.

Кошаркашка репрезентација Италије забележила је прву победу на Европском превнству, пошто је у Берлину савладала Исланд са 71:64.

Исланђани су поново били тврд орах за фаворизоване ривале, али нису успели до краја да издрже притисак искусне бековске линије "азура".

Најефикаснији у победничком тиму био је Алесандро Ђентиле са 21 поеном, Белинели је додао 12. Код Исланда, најефикаснији је био Палсон са 17 поена.

И кошаркаши Словеније забележили су прву победу на турниру, пошто су у Загребу са 79:68 савладали Грузију.

Словенци су имали предност током целог меча, а екипа Игора Кокошкова покушала је у финишу да дође до неизвесне завршнице, али у томе није успела.

Најбољи појединац меча био је Клемен Препелич, који је сусрет завршио са 21 поеном, Јака Клобучар додао је 20. У пораженом тиму Шенгелија је постигао 21 поен.

Кошаркашка репрезентација Литваније победила је у Риги Летонију са 68:49 у утакмици другог кола Групе Д, док је у Монпељеу, у Групи А, Израел савладао Финску са 79:66.

Репрезентацији Литваније је ово други тријумф на континенталном шампионату, а домаћину прве фазе такмичења, Летонији први пораз.

Литванију је до победе предводио Јонас Валанчијунас са 15 поена, док је Јонас Мачијулис додао 13. У селекцији Летоније истакли су се Каспарс Берзинс и Роланд Фриманис са по 8 поена.

Литванија ће се у понедељк у трећем колу састати са Белгијом, док ће Летонија играти против Чешке.

Финска није успела да пружи тако добар отпор Израелу, као што им је јуче то пошло за руком против Француске, од које су изгубили тек после продужетака.

Израел је до друге победе на шампионату предводио Лиор Елијаху са 22 поена, док је нови кошаркаш Црвене звезде Гаел Мекел постигао 14, уз пет асистенција.

Израелци ће у понедељак играти против Босне и Херцеговине, док се Финска састаје са Русијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару