Читај ми!

Прва победа Македоније, Руси у серији пораза

Кошаркаши Македоније забележили су прву победу на Евробаскету, пошто су савладали Холандију са 78:71. Руси доживели и други пораз на такмичењу, овога пута од Пољске 82:79. Белгија убедљива против Естоније 84:55.

Кошаркашка репрезентација Пољске победила је у Монпељеу Русију са 82:79 (19:22, 23:18, 18:16, 22:23), у утакмици другог кола Групе А на Европском првенству и остварила другу победу.

Пољску су до победе предводили Адам Вачински са 23 поена и Марцин Гортат са 18 поена, шест скокова и три асистенције.

Андреј Зубков био је најефикаснији у екипи Русије са 21 поеном и седам скокова, а Андреј Воронцевич додао је 12 поена уз шест скокова.

После два кола Пољска има две победе, а Русија је претрпела два пораза.

Кошаркашка репрезентација Македоније победила је у Загребу Холандију са 78:71 (19:20, 24:11, 13:18, 22:22), у утакмици другог кола Групе Ц и остварила прву победу на Европском првенству.

Најефикаснији у екипи Македоније био је Владо Илијевски са 14 поена и седам асистенција, Александар Костоски и Бојан Трајковски додали су по 13, а Војдан Стојановски убцио је 11 поена уз пет скокова.

У екипи Холандије Николас Де Јонг постигао је 19 поена уз четири скока, Хенк Норел убацио је 10 поена и имао је девет скокова, а Арвел Слагтер додао је 10 поена.

После два кола у Групи Ц Холандија и Македонија имају по победу и пораз.

Кошаркашка репрезентација Белгије победила је у Риги Естонију са 84:55 (27:9, 19:9, 23:26, 15:11) у утакмици другог кола Групе Д и остварила прву победу на турниру.

Белгију је до победе предводио је Мет Лоџески са 16 поена и шест скокова, Сем Ван Росом убацио је 14, а Квентин Серон 12 поена.

У екипи Естоније Сим Сандер Вене постигао је 12 поена и једини је играч са двоцифреним бројем поена. Раин Вејдман постигао је девет поена и имао је осам скокова.

После два кола у Групи Д Белгија има победу и пораз, а Естонија је претрпела оба пораза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару