ФРА - БЕЛ 1:0 (крај)
ПОР - СЛО (21:00)
Читај ми!

Дуел у Франкфурту – Португалска припрема за велики дерби или нова сензација Словеније

Фудбалери Португалије и Словеније играју шести меч осмине финала Европског првенства у Немачкој. Дуел у Франкфурту од 21.00 можете да пратите на РТС 1 и из часа у час на нашем порталу.

Дуел у Франкфурту – Португалска припрема за велики дерби или нова сензација Словеније Дуел у Франкфурту – Португалска припрема за велики дерби или нова сензација Словеније

Сусрет једног од фаворита за титулу и растерећеног састава који је већ остварио историјски резултат. Тим препун великих имена против екипе чији је систем извукао и више од максимума збирног појединачног квалитета.

Роберто Мартинез мора да покаже да Португалија може своје партије да подигне на виши ниво, док Матјаж Кек нема шта да изгуби, након проласка групе са Енглеском, Данском и Србијом.

Тек недавно су ова два састава одиграла први међусобни сусрет. Словенци су тријумфом 2:0 у пријатељском сусрету на домаћем терену наговестили да се ради о незгодном ривалу уколико их не схватите озбиљно. Три месеца после славља у Љубљани заказан је први званични меч Португалије и Словеније.

Чека се Роналдо и озбиљнији Португалци

Португалци су у прва три дуела групне фазе успели да прикажу климаво, блиставо и врло лоше издање. 

Тек захваљујући аутологу Хранача и "икс-фактору" у другом минуту судијске надокнаде, млађаном Франсиску Консеисау, успевају да преокрену против Чеха и славе – 2:1.

Потпуно неснађени Турци, збуњени разним изменама Винченца Монтеле у стартној постави, убедљиво су савладани са 3:0. Сигурном тријумфу је свакако допринео и бизаран аутогол Акајдина за 2:0, мада су свакако Португалци контролисали стање на терену.

Сигурни са два тријумфа, за "пакао" и неизвесност последње рунде спремили су измешани састав. Грузини су искористили ту пружену шансу да остваре највећи тријумф у историји свог репрезентативног фудбала, обезбедивши пласман у наредну фазу. 

Пепе и Кристијано Роналдо из меча у меч обарају рекорде у категорији најстаријих играча на Европском првенству, мада се још увек чека гол прве звезде Ел Насра. Показао је Роналдо кроз асистенцију Бруну Фернандесу против Турске да је више посвећен тимском успеху него личној статистици. Будући да им је могући наредни ривал Француска или Белгија, време је да покажу пуну снагу.

Унапред отписана Словенија ужива у моменту

Три меча, три бода, три ремија. Два примљена и два дата гола. Тврдо, дисциплиновано, борбено до самог краја. То је начин на који су Словенци изборили антологијски подухват.

Да не би одраза и ударца главом Луке Јовића у судијској надоканди, Словенци би као другопласирани отишли из групе Ц међу 16 најбољих. 

Јак шут Ерика Јанже ван шеснаестерца у 77. минуту матирао је Каспера Шмајхела и донео Словенији први бод на Евру. 

Против Србије је ситуација била супротна. Они су започели као тим са иницијативом и већим поседом. Карничник, играч Цеља, заблистао је поготком за вођство. Гол који је уједно показао слабости у Пиксијевом тиму и код појединаца. Какву-такву наду Србији, а додатну драму Словенији, донео је Лука Јовић голом у судијској надокнади за 1:1.

Енглеска за крај. "Горди Албион" са четири бода и тек два постигнута гола оставио је врло лош утисак. На Словенцима је да "изгину" на терену, па шта буде. Калкулисање и очигледна равнодушност много су утицали на интензитет и темпо игре. Врло досадан дуел по навијаче. Но, ко мари за квалитет фудбала уколико је изборен резултат. Нула на семафору која је Словенцима донела треће место, уз поклапање са ремијем без голова Србије и Данске, трећи бод и велико славље.

Поверење у Кеков систем и растерећеност главни су адути Словенаца. Наравно, још се чека нека Шешкова бравура. Португалци би у случају одласка у продужетке или пенал серију показали Француској или Белгији да не треба да их се плаше. 

Меч у Франкфурту игра се од 21.00, а његов ток можете да пратите из часа у час на нашем порталу, као и у директном преносу на РТС 1.

Данашњи мечеви:
Француска – Белгија (18.00, Диселдорф)
Португалија – Словенија (21.00, Франкфурт)

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару