ШВА - ИТА (29. јун)
НЕМ - ДАН (29. јун)
Читај ми!

Холандија и Француска у борби за прво место, Енглеска може да помогне Србији

Након утакмица у групи Д између Француске и Пољске, односно Аустрије и Холандије биће позната још најмање два учесника осмине финала Европског првенства, док ће сусрет Енглеске и Словеније, уз меч Србије и Данске, окончати такмичење у групи Ц. Директни преноси мечева су на програмима РТС-а, а најзанимљивије детље можете пратити на нашем порталу.

Холандија и Француска у борби за прво место, Енглеска може да помогне Србији Холандија и Француска у борби за прво место, Енглеска може да помогне Србији

Дерби Француске и Холандије у другом колу није донео одговор на питање о победнику групе Д, те ће сусрети у последњој рунди одлучити о редоследу путника у осмину финала.

Француска ће имати лакши посао против Пољака који су већ испали, док Холандија игра са Аустријом која би победом могла и до другог, а уз велику дозу среће и до првог места.

Енглези ће имати улогу великпог фаворита против Словенаца, али су партије обе репрезентације у досадашњем току турнира показале да их очекује захтеван меч.

Енглеска - Словенија (21.00)

Највећи фаворит за освајање такмичења није изгледао добро у прва два кола.

Након доста муке су Енглези у првом мечу успели да савладају Србију, али нису били те среће у дуелу са Данском која им је одузела два бода.

Герет Саутегјт се нашао на мети великих критика како острвске, тако и светске фудбалске јавности и налази се под притиском да што пре подигне ниво игре свог тима на виши ниво.

Играчи који су у минулој сезони својим партијама посејали страх међу све остале учеснике пружили су веома бледа издања, а дискутабилно је било и залагање.

Словенци су са друге стране у мечевима са Србијом и Данском показали да су компактна, директна и веома неугодна екипа која је одлично вођена од стране Матијажа Кека.

Очекује се ипак да "горди албион" реши утакмицу у своју корист и обезбеди пласман даље са прве позиције, док би Словенцима и бод могао да буде веома вредан и кључан за евентуални пролаз даље.

Француска - Пољска (18.00)

За разлику од Енглеза, Француска је показала много бољу игру у досадашњем току првенства, али је реализација, као и у случају Саутгејтовог тима изостала.

Французи су постигли само један погодак, и то аутогол, иако су упутили више од 30 утакмица ка голу противника.

Након повреде носа, Килијан Мбапе се нашао у саставу за дуел са Холандијом, али није улазио у игру. Још увек није познато да ли ће се Дидије Дешан одлучити да му пружи шансу против Пољске.

Пољаци су после два пораза већ елиминисани и немају шансу да дођу до треће позиције у групи.

Повреда Роберта Левандовског значајно је утицала на лош резултат Пољске и он ће вероватно пропустити последњи меч свог тима.

С обзиром на то да ће Француској бити потребна убедљива победа како би претекли Холанђане, уколико и Холандија тријумфује, очекује се да Дешанов тим наплати све промашаје из прве две утакмице.

Холандија - Аустрија (18.00)

Холанђани се тренутно налазе на првом месту у групи са голом више од Француза који чекају њихов кикс или минималну победу.

Екипа Роналда Кумана је одиграла две добре утакмице, након којих би убедљивом победом могла да осигура условно лакшег противника у наредној фази.

Мучили су се Холанђани са завшршницом, нарочито против Пољака и мораће да пораде на том аспекту уколико желе да буду конкурентнији у другој фази.

У последњем мечу групне фазе играће са Аустријом, која би, уколико победи, скочила на другу позицију. Показали су Аустријанци због чега су их се многе репрезентације из прва два шешира прибојавале и могли би да на крају покваре планове Холанђанима.

Одлична тимска игра и брз темпо за сада су се показали као највећа оружја аустријског тима који је се није превише бранио ни против Француске.

Утисак је да Куманов тим има улогу благог фаворита, иако је репрезентација коју предводи Ралф Рангник била више него конкурентна. Добар отпор Французима надограђен је са три гола и три бода против Пољске, те је направљена добра увертира за последњи дуел.

Распоред утакмица 25. јуна:
ДХоландија - Аустрија (18.00, Берлин)
ДФранцуска - Пољска (18.00, Дортмунд)
ЦЕнглеска - Словенија (21.00, Келн)
ЦДанска - Србија (21.00, Минхен)

субота, 29. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару