СЛВ - РУМ 18.00
УКР - БЕЛ 18.00
ЧЕШ - ТУР 21.00
ГРУ - ПОР 21.00
Читај ми!

Диселдорфска арена – после Евровизије и рукомета, време је за фудбал

Након што је угостио такмичаре Песме за Евровизију и био место на којем је оборен светски рекорд по броју навијача на једној рукометној утакмици, дошло је време да мултифункционални стадион у Диселдорфу први пут буде поприште великог фудбалског такмичења.

Диселдорфска арена – после Евровизије и рукомета, време је за фудбал Диселдорфска арена – после Евровизије и рукомета, време је за фудбал

Као и сви остали стадиони којима су имена позајмиле велике компаније, "Меркур шпил арена" у Диселдорфу зваће се током Европског првенства у Немачкој једноставно "Диселдорфска арена".

Изградња модерног дома фудбалера Фортуне почела је 2002. и трајала две године. Нови објекат је подигнут на месту некадашњег "Рајнстадиона", у близини реке Рајне.

Капацитет "Диселдорфске арене" је проширен у лето 2010, када су са појединих делова трибина скинуте столице.

Стадион има покретни кров и грејни систем, па је током целе године комфоран и мултифункционалан објекат који осим фудбалских утакмица може да буде домаћин многих других догађаја.

На трави стадиона у Диселдорфу игране су утакмице америчког фудбала и одржани неки од најзначајнијих боксерских мечева 21. века, укључујући окршај Владимира Кличка и Тајсона Фјурија 28. новембра 2015.

Дуел рукометаша Немачке и Швајцарске, којим је 10. јануара ове године отворено Европско првенство у Немачкој, са трибина "Диселдорфске арене" посматрало је 53.586 гледалаца, што је светски рекорд по броју навијача на једној рукометној утакмици.

Готово да нема значајног имена у свету музике које није одржало концерт на "Диселдорфској арени", а 2011. је под затвореним кровом одржана и Песма Евровизије на којој је победио Азербејџан.

Иако је изграђен уочи Светског првенства 2006, стадион у Диселдорфу није био међу домаћинима, па ће ове године први пут бити поприште једног великог међународног фудбалског такмичења.

Репрезентација Немачке дебитовала је на новом терену поред Рајне 9. фебруара 2005, када је одиграла нерешено (2:2) у пријатељском мечу против Аргентине.

Ове године становници Диселдорфа, макар у групној фази шампионата Европе, неће моћи у свом граду да навијају за "панцере", али ће бити у прилици да погледају пет утакмица, укључујући један меч осмине финала и једно четвртфинале.

Капацитет "Диселдорфске арене" за мечеве Европског првенства биће 47.000 људи.

Распоред утакмица на "Диселдорфској арени":
17. јун: Аустрија – Француска 21.00 (Група Д)
21. јун: Словачка – Украјина 15.00 (Група Е)
24. ЈУН: Албанија – Шпанија 21.00 (Група Б)
1. јул: 2Д – 2Е 18.00 (осмина финала)
6. јул: П40 – П38 18.00 (четвртфинале)

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару