СЛВ - РУМ 18.00
УКР - БЕЛ 18.00
ЧЕШ - ТУР 21.00
ГРУ - ПОР 21.00
Читај ми!

Србија има чему да се нада, Енглеска не

Србија јесте изгубила од Енглеске, али је показала оно што јој је често до сада недостајало. Енглези са друге стране, уколико и у наставку буду играли као вечерас, не могу да се надају титули.

Није било 6:0. Није плесао Фоден и није Кејн постигао хет-трик. Нису се Енглези показали као толике але, а Саутгејт је још једном показао да није кадар да води екипу са толиким квалитетом. Јер треба и то умети.

Била је Србија, без обзира на то што јој је Енглеска својом пасивношћу то дозволила, ривал који је имао иницијативу током већег дела меча, нарочито у другом полувремену.

Најавио је Пикси да ће напасти и напао је. Додуше, тек када је опао почетни притисак Енглеза и када су навијачи „гордог албиона“ завршили са певањем „Хеј Џуд“.

Играло се махом на половини једног од највећих фаворита за освајање такмичења, који је у завршници морао и да стрепи за своје вођство.

Митровићева прилика из 20. минута, до које је довела велика грешка Рајса у опасној зони, била је знак за Саутгејта да позове на потпуно повлачење.

Поново је енглески селектор без великог покрића повукао екипу након постигнутог гола и дао разлог енглеским медијима да додатно наоштре већ припремљена пера и дају себи одушка приликом критике.

Највреднији тим на турниру изгледао је као екипа која је залутала на смотру најбољих европских селекција и која је једва дочекала последњи судијски звиждук.

Деловали су Белингем, Фоден и Кејн мирно, поигравајући се често испред гола Србије, као да су знали да не могу да приме гол. Међутим, Пикфорду и одбрамбеним играчима, међу којима се сјајном партијом истакао Гуеи, није било свеједно.

Разлика у класи је била очевидна у ситуацијама у којима је Србији за изједначење недостајао један добар пас или нешто прецизнији шут. Били су Енглези увек за корак бржи у одсудним ситуацијама, што им је донело гол и недирнуту мрежу, али далеко од тога да могу бити задовољни приказаним.

Показала је Србија, међутим, жељу, борбеност и концентрацију у одбрани – нешто што јој је недостајало у Катару и у квалификацијама. Са таквим приступом и нешто бољом реализацијом, друга фаза не делује толико далеко, као што је изгледала пре првог Орсатовог звиждука.

Не боле сви порази исто, нарочито ако их испрати неколико победа, а Србија је вечерас показала да је кадра да до њих дође.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару