ЧЕШ - ТУР 0:0
ГРУ - ПОР 1:0
СЛВ - РУМ 1:1 (крај)
УКР - БЕЛ 0:0 (крај)

"Орлови" стигли у Немачку, овације испред хотела у Аугзбургу

Фудбалска репрезентација Србије стигла је у Немачку, три дана пред почетак Европског првенства и пет дана пре прве утакмице против Енглеза.

Експедиција "орлова" предвођена селектором Драганом Стојковићем Пиксијем слетела је у Минхен око 19.30 и одмах се аутобусом упутила у баварски град Аугзбург, где ће јој хотел "Максимилијан" бити база током групне фазе шампионата Европе.

Српски национални тим је смештен у самом центру града, а "орлове" су дочекали навијачи са заставама. Овацијама су поздрављени Александар Митровић, Душан Влаховић, селектор Драган Стојковић...

У хотелу ће, за разлику од Катара, боравити само фудбалери и стручни штаб, као и председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић, генерални секретар Јован Шурбатовић и директор спортског сектора Мирослав Тањга.

Репрезентација Србије је раније данас у поподневним часовима кренула на пут који је чекала пуне 24 године – од 2000. и учешћа на Европском првенству у Холандији и Белгији до 2024. и Немачке, где ће "орлови" први пут на шампионату Европе представљати Србију као самосталну државу.

Драган Стојковић Пикси био је те 2000. капитен репрезентације СР Југославије, а данас је као селектор Србије повео 26 фудбалера за Немачку.

Стојковић је пред полазак обећао да ће он и његови изабраници дати и последњи атом снаге за што бољи пласман на Европском првенству.

Капитен националног тима Србије Душан Тадић истакао је да је расположење међу играчима одлично, да се сви држе заједно и да ће учинити све да прођу у другу фазу такмичења.

Пре полетања за Минхен, репрезентативце је у авиону поздравио председник Србије Александар Вучић, пожелео им срећу и што више победа. На дан пута, фудбалере је у Старој Пазови посетио и министар спорта у Влади Србије Зоран Гајић, који је симболично предао заставу селектору Стојковићу и капитену Душану Тадићу.

Енглеска први противник у Немачкој

Шампионат Европе почиње 14. јуна, а Србија ће играти у групи Ц са селекцијама Енглеске, Данске и Словеније.

Прву утакмицу на Евру "орлови" ће одиграти 16. јуна против Енглеске у Гелзенкирхену. Наредни ривал је Словенија 20. јуна у Минхену, а за 25. јун је заказан дуел са Данском, такође у Минхену.

Пред одлазак на Европско првенство Србија је одиграла две припремне утакмице – поражена је са 2:1 од Аустије у Бечу, након чега је увеличала опроштај Златана Ибрахимовића и савладала Шведску у Стокхолму резултатом 3:0.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару