СЛО - СРБ 15.00
ДАН - ЕНГ 18.00
ШПА - ИТА 21.00
Читај ми!

"Орлови" кренули на пут који су чекали 24 године

Фудбалска репрезентација Србије кренула је у поподневним часовима из Спортског центра у Старој Пазови ка Аеродрому "Никола Тесла", одакле ћe одлетети за Минхен, а затим аутобусом отићи до Аугзбурга, где ће бити база "oрлова" током Првенства Европе у Немачкој.

"Орлови" кренули на пут који су чекали 24 године "Орлови" кренули на пут који су чекали 24 године

Репрезентација Србије је кренула на пут који је чекала пуне 24 године – од 2000. и учешћа на Европском првенству у Холандији и Белгији до 2024. и Немачке, где ће "орлови" први пут на шампионату Европе представљати Србију као самосталну државу.

Драган Стојковић Пикси био је те 2000. капитен репрезентације СР Југославије, а данас је као селектор Србије повео 26 фудбалера за Немачку.

Стојковић је пред полазак обећао да ће он и његови изабраници дати и последњи атом снаге за што бољи пласман на Европском првенству.

Капитен националног тима Србије Душан Тадић истакао је да је расположење међу играчима одлично, да се сви држе заједно и да ће учинити све да прођу у другу фазу такмичења.

На дан пута у Немачку, репрезентативце је у Старој Пазови посетио министар спорта у Влади Србије Зоран Гајић, који је симболично предао заставу селектору Стојковићу и капитену Душану Тадићу, уз жеље да обрадују нацију добрим играма и резултатима.

Шампионат Европе почиње 14. јуна, а Србија ће играти у групи Ц са селекцијама Енглеске, Данске и Словеније.

Прву утакмицу на Евру "орлови" ће одиграти 16. јуна против Енглеске у Гелзенкирхену. Наредни ривал је Словенија 20. јуна у Минхену, а за 25. јун је заказан дуел са Данском, такође у Минхену.

Пред одлазак на Европско првенство Србија је одиграла две припремне утакмице – поражена је са 2:1 од Аустије у Бечу, након чега је увеличала опроштај Златана Ибрахимовића и савладала Шведску у Стокхолму резултатом 3:0.

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије