Познати сви учесници четвртфинала на ЕП

После двадесет четири одигране утакмице на Европском првенству у Аустрији и Швајцарској, у четвртфинале су се пласирале репрезентације од којих се то и очекивало.

У првој утакмици четвртфинала, вечерас у Базелу, састају се Немачка и Португал. Немци су пласман у ову фазу обезбедили као други у групи Б са освојених 6 бодова, са две победе и једним поразом. Медији у Немачкој нимало нису задовољни формом изабраника селектора Лева који ће, због казне, овај меч одгледати са трибина.

Португал је, са друге стране, игром на овом шампионату задовољио све љубитеље фудбала и без обзира на пораз у последњем мечу против Швајцарске, показао да има квалитет и за висок пласман.

Један од најнеизвеснијих мечева одиграће се у четвртак, 20. јуна у Бечу, а састаће се Хрватска и Турска. Хрвати су откровење шампионата, у групи су освојили максималних 9 бодова уз гол разлику 4:1. ПОбедили су и Немачку и показали изузетну зрелост екипе коју је сјајно укомпоновао Славен Билић.

Турци су до четвртфинала стигли након фантастичног преокрета у утакмици са Чешком. Еуфорија која је након тога обузела и репрезентацију али и целу земљу неће им недостајати и на мечу против Хрватске, поготову уколико су прочитали да их посетиоци званичног сајта Уефе већ виде у полуфиналу. У Базелу 21. јуна Холандија ће пут до полуфинала тражити преко Русије. Лале су игром и головима апсолутно обојиле овај шампионат подсетивши на време када су у наранџастом дресу Европом харали Гулит, браћа Де Бур, Рајкард и садашњи селектор Ван Бастен. Неће им ипак бити лако јер је Русија после после разочаравајућег почетка са Шпанијом у мечу против Шведске показала све своје вредности, поготову се то односи на Аршавина који је душа овог тима.

На крају, 22. јуна у Бечу, гледаћемо дуел Шпаније и Италије. Шпанци су, уз Хрвате и Холанђане, такмичење по групама окончали са максималних 9 бодова, постигли су 9 голова а примили само 3. Делују незауставиво, поготову што селектор Арагонес има дугачку клупу и пуно расположених играча. Ипак, против себе ће имати увек незгодне и спретне Италијане који су шампионат започели очајно али једна победа против Француске донела им је потребну дозу самопоуздања и веру да могу и до финала. Као и до сада, све утакмице Европског првенства гледајте само на РТС-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару