ГРЧКА

Одбрана тутуле

Грчка на овом шампионату брани титулу. Као што пре четири године нико на њих није озбиљно рачунао, тако сада мало ко верује да ће успети да је одбране. Пола садашњег тима је учествовало у историјском успеху у Португалу, али екипа је у великој мери и освежена. Било би, свакако, грешка поново их потценити.

Квалификације су завршили на првом месту, а освојили су укупно 31 бод - више од било које друге репрезентације у тој фази такмичења. Турску, директног ривала за челну позицију на табели, тукли су усред Истамбула. Био је то, истина, само реванш за катастрофалан пораз од 4:1 који су им Турци нанели у Атини.

Највећа звезда тима је, ипак, селектор Ото Рехагел. Времешни Немац је током квалификација форсирао формацију 4-3-3, али то би за саму завршницу Првенства могла бити и превише распојасана варијанта, па се очекује да ће Грци ипак играти у систему 4-4-2, уз беспрекорну дисциплину која је, на прошлом шампионату Европе била кључ успеха.

Голмани: 1 Антонис Никополидис, 12 Костас Халкиас (Арис), 13 Александрос Цорвас (ОФИ Крит);

Одбрана: 2 Јоуркас Сеитаридис (Атлетико Мадрид), 3 Христос Пацазоглу (Олимпијакос), 4 Никос Спиропулос (Панатинаикос), 5 Трајанос Делас (АЕК Атина), 11 Лоукас Винтра (Панатинаикос), 15 Василис Торосидис (Олимпијакос), 16 Сотирис Кирјакос (Ајнтрахт), 18 Јанис Гумас (Панатинаикос), 19 Параскевас Анцас (Олимпијакос);

Средина: 6 Ангелос Басинас (Мајорка), 8 Стелиос Јанакопулос (Болтон), 10 Јоргос Карагунис (Панатинаикос), 21 Костас Кацуранис (Бенфика), 22 Александрос Циолис (Панатинаикос);

Напад: 7 Јоргос Самарас (Глазгов Селтик), 9 Ангелос Харистеас (Нирнберг), 14 Димитрис Салпингидис (Панатинаикос), 17 Фанис Гекас (Бајер Леверкузен), 20 Јанис Аманатидис (Ајнтрахт), 23 Никос Либеропулос (АЕК Атина);

Селектор: Ото Рехагел

Јоргос Карагунис је понос грчког фудбала. Реч је о омаленом плејмејкеру са солидним прегледом игре и веома опасним шутем.

Карагунис је рођен 6. марта 1977. Године у Пиргосу. Још као јуниор је приступио Панатианикосу, али пре него што је настуопио за први тим атиског клуба, одиграо је две сезоне у нижеразредном Аполону из Смирниса.

У лето2003. године прешао је у Интер, где се прве сезоне усталио у стартној постави. Али., већ наредне године изгубио је статус првотимца, па је 2005. потписао за Бенфику. Ни ту се прве сезоне није најбоље снашао, али већ годину дана касније успео је пронађе место у тиму из Лисабона. Ипак, после све сезоне у Португалу, Карагунис се вратио у матични Панатинаикос.

За националну селекцију грчке дебитовао је 1999. Године, у мечу против Ел Салвадора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару