Турска и Португал у четвртфиналу

Турска победила Чешку са 3:2 и пласирала се у четвртфинале Европског првенства. Чеси прокоцкали предност од 2:0. Португал иде у завршницу, иако је поражен од Швајцарске са 0:2

Турска - Чешка 3:2 

Фудбалери Турске начинили су преокрет у последњих 15 минута утакмице 3. кола групе А против Чешке. Головима Арде Турана у 75. минуту и Нихата Кахвечија у 87. и 89. минуту успели су да стигну и престигну предност Чеха.

Фудбалери Чешке повели су преко Јана Колера у 34. минуту. На 2:0 повисио је Јарослав Плашил у 62. Чинило се да је питање победника било решено, али се Турци нису помирили са судбином. Арда Туран начео је мрежу чешких фудбалера. Кахвечи је дотукао грогираног противника са два ефектна поготка и донео велики успех својој репрезентацији.


Швајцарска - Португал 2:0 

Португал се пласирао у четвртфинале упркос поразу од Швајцарске. Било је 2:0 за домаће фудбалере који су играли у Базелу. Оба гола за Швајцарску постигао је Хакан Јакин - у 71. и 83. минуту. Другом голу из једанаестерца претходио је непостојећи фаул. Судија Конрад Плауц из Аустрије оштетио је Португалце, који и поред тога иду у завршницу.

Селектор Сколари пружио је шансу фудбалерима који су били на клупи за резерве у прве две утакмице, јер је Португал обезбедио 6 бодова и место у четвртфиналу. 

Табела групе А: Португал 6 бодова, Турска 6, Чешка 3, Швајцарска 3.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво