Чиле

Ако ће ово бити Мундијал у знаку јужноамеричких селекција, онда је Чиле свакако међу оним тимовима који имају право да се надају високом пласману. Ипак, тим који предводе Санчез и Видал пре било чега мора да прође групну фазу, а то, с обзиром да играју са Шпанијом и Холандијом, неће бити нимало лако.

Чиле је одлично почео свој пут кроз јужноамеричке квалификације, освајањем 12 од могућих 18 бодова. Посебно су се истакли у победама на страни против Боливије и Венецуеле. Међутим, три узастопна пораза, од чега су два била на домаћем терену против Колумбије и Аргентине, означиле су крај мандата селектора Клаудија Боргија.

На његово место је дошао још један Аргентинац, Хорхе Сампаоло, са којим су Чилеанци направили најбољи низ позитивних резултата икада у једним квалификацијама. Тако су обезбедили место у Бразилу, што им је први пут да два пута за редом путују на највећу светску фудбалску смотру.
Чилеанци играју изразито нападачки, па не чуди што су постигли 29 голова у квалификацијама.

Њихов проблем је игра у дефанзиви, јер су примили чак 25 голова, што је више него иједна селекција која се директно пласирала на Светско првенство.

Чиле је осам пута учествовао на Мундијалима, по чему је изједначен са Парагвајем на четвртом месту свих селекција из Јужне Америке. Најбољи резултат им је треће место на шампионату 1962. године.

Пет пута нису успевали да прођу групну фазу, док су у Француској и Јужној Америци такмичење завршавали у осмини финала.

Највеће звезде тима у Алексис Санчез из Барселоне и Артуро Видал, везиста Јувентуса. Велики хендикеп за овај тим биће одсуство Матијаса Фернандеза, сјајног фудбалера Фиорентине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара