Аргентина

Вансеријски напад, одличан везни ред, тек изнад просечна одбрана и врло нестабилан голман. Ово је пресек селекције Аргентине која ће покушати да коначно прође четвртфинале Светског првенства, а одмах затим и освоји Мундијал. Пред њима није лак пут, али многи их виде као једне од главних фаворита.

Аргентина је „климаво" започела квалификације за Мундијал у Бразилу. Након убедљиве победе над Чилеом (4:1), La Albicelestе су кикснули против Венецуеле и Боливије, што је унело много немира око репрезентације, а јавност се отворено питала да ли је Алехандро Сабеља прави човек на месту селектора.

Али осмех се брзо вратио на лице у Аргентини када је њихов тим направио низ од 14 мечева без пораза до краја квалификација, што им је природно и донело прво место у Јужној Америци. Аргентиа је постигла 35 голова, а примила само 15, и тако показала већ тада да се налази у најужем кругу фаворита за освајање најважнијег трофеја у свету спорта.

Аргентинци су играли четири финала на Мундијалима, а први пут још на премијерном турниру у Уругвају 1930. године, када их је домаћин победио резултатом 4:2.

Марио Кемпес и Дијего Марадона потом су их, 1978. и 1986. године, одвели до самог краја, да би 1990. године изгубили од Немачке. Од тада, да дакле прошле су 24 године, ниједном нису успели да се пробију даље од четвртфинала.

Када се говори о звездама, није тешко погодити коме припада то звање у тиму Аргентине. Лионел Меси, четвороструки освајач Златне лопте и претендент на титулу најбољег фудбалера у историји, је вођа овог тима.

Меси је освојио све што се освојити може у фудбалу, и то по неколико пута, осим, наравно, Светског првенства. Због тога је његов мотив да на највећој сцени докаже своју вредност огроман. Хавијер Маскерано, Анхел Ди Марија, Серхио Агуеро, Езекијел Гарај, Гонзало Игуаин - само су неки од играча израженог фудбалског педигреа који ће заједно са њим покушати да пишу историју у комшијском Бразилу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара