Швајцарска

Искусни Отмар Хицфелд предводи можда и најталентованију генерацију у историји Швајцарске. Светски прваци из 2009. године у конкуренцији до 17 година напокон имају чему да се надају. Група Е не би требало да буде крајња дестинација "крсташа".

Једна од најмање предвидивих репрезентација у Бразилу је селекција Швајцарске. Огроман потенцијал, крунисан титулом првака света до 17 година 2009. године, ипак мора бити показан на терену. Уколико искусни Отмар Хицфелд буде "склопио коцкице", Швајцарска би могла да буде једно од највећих изненађења шампионата.

Пре четири године, Швајцарска је на старту турнира шокирала Шпанију, каснијег победника, али није успела да нађе пут до осмине финала. Са тим искуством више, играчи из земље чоколаде требало би да преброде групну фазу такмичења испред Хондураса и Еквадора.

Швајцарска је девет пута учествовала на Мундијалима, три пута стизала до осмине финала, али последњи пут пре тачно пола века - 1954. на домаћем терену. Поред тога, "крсташи" нису имали значајнијих успеха на светским смотрама.

Више него искусни стручња Отмар Хицфелд има на располагању комбинацију младости и искуства. Капитен Гокан Инлер, уз Барнету и Сендероса, предводиће изузетно младу екипу, коју чине играчи који су 2009. године постали шампиони света до 17 година.

Прва звезда тима је Ђердан Шећири, или како га у Швајцарској зову "Меси са Алпа". Уз Гранита Ћаку и Валентина Штокера, младост Швајцараца сигурно може доћи до изражаја.

Занимљиво је да је за Швајцарску, у мечу против Албаније у којем су букирали визу за Бразил, наступило чак шест играча млађих од 21 године.

Швајцарска ће се на Светском првенству такмичити у групи Е, заједно са репрезентацијама Француске, Хондураса и Еквадора. Идеална прилика да "крсташи" после много година играју запаженију улогу на Мундијалу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару