Бразил

"Кариоке" су домаћини Мундијала, истовремено и главни фаворити за освајање титуле шампиона света. Бразил ће имати велику предност на шампионату, али можда и највећи притисак од свих селекција. Нејмар је велика звезда, али је велико питање да ли има снаге да води екипу до "богиње".

Домаћин овогодишњег Мундијала, Бразил, један од је од најпрепознатљивијих брендова у свету фудбала. "Кариоке" су једина репрезентација на свету која је учествовала на свих 19 досадашњих светских првенстава, а рекордер је и по броју освојених титула - пет!

Циљеви Бразила на светским првенствима су увек највиши, нарочито када је земља кафе и самбе организатор турнира. Амбиције су једниствене - освајање "богиње", али предност домаћег терена истовремено може бити и велики притисак на селекцију Фелипеа Сколарија.

Бразил је чак пет пута био шампион света и по томе је апсолутни рекордер. Још од времена славног Пелеа (1958, 1962, 1970), Бразил важи за једну од најјачих фудбалских земаља, о чему сведочи и велики број Бразилаца у најбогатијим и најбољим европским клубовима.

Титула освојена у Америци подгрејала је непресушну љубав нације према "најважнијој споредној ствари на свету", а титула у Јапану и Јужној Кореји, освојена на крилима Роналда, ставила је Бразил на врх листе фудбалских земаља.

Велики број квалитетних играча на располагању има Луиз Фелипе Сколари, који ће на предстојећем Мундијалу бити на "слатким мукама". Прва звезда тима свакакао је Нејмар, који у Бразилу има статус божанства, али који још увек није показао да је дорастао да води репрезентацију до главног циља - освајања титуле шампиона света.

Изузетно јак и маштовит напад красио је "кариоке" кроз историју, али чини се да Бразил никада није имао снажну одбрану, какву има последњих година. Тијаго Силва и Давид Луиз стубови су одбране, а ако се њима дода велики број искусних фудбалера који играју у најјачим светским лигама, јасно је да је Бразил један од, ако не и најозбиљнији кандидат за освајање "богиње".

Бразил ће се у првој фази такмичења надметати у групи А, заједно са селекцијама Хрватске, Мексика и Камеруна, а "кариоке" ће и отворити шампионат утакмицом против Хрватске, 12. јуна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару